RIF-stjärnan skadad – missar premiären: "Lite surt"

Premiär i division 2. Då får Rimforsa IF klara sig utan sitt stora nyförvärv. Kim Karlsson dras med en knäskada och vet inte när han kan vara tillbaka. "Jag tar det dag för dag", säger Karlsson.

Kim Karlsson missar Rimforsa IF:s premiärmatch i division 2.

Kim Karlsson missar Rimforsa IF:s premiärmatch i division 2.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-10-09 15:45

Vimmerbysonen Kim Karlsson valde inför den här säsongen att ta klivet ned till division 2 och skriva på för Rimforsa IF. Efter en lång försäsong har det till slut blivit dags för seriepremiär – men då finns inte nyförvärvet med i laget. 

– Nej, jag är inte med på söndag. Jag slog i knäskålen under en träning för cirka två och en halv vecka sedan, förklarar forwarden. 

Hur gick det till?

– Sargen hade delat sig och jag drog knäskålen i änden, så det var en ren smäll. Det gick hål och började blöda ordentligt, men det var ingen vridning eller så. 

Karlsson berättar att han fått ett bra intryck av sin nya förening och att han såg fram emot premiärmatchen, som är borta mot IBK Succé.

– Det är lite surt att missa premiärmatchen. Jag var väldigt sugen på att spela, speciellt med tanke på att det är ett nytt lag. Men annars så har det känts jättekul under försäsongen och det är ett skönt lag med en skön jargong, säger han. 

När siktar du på att vara återställd från din skada?

– Det blir bättre och bättre för varje dag och tanken är att jag ska ge det en vecka till. Om det inte blir bättre tills dess så ska jag kolla upp det vidare. Jag försökte springa lite på träningen i veckan men kom några meter och fick sedan lägga av. Men vi får se, jag har inte uteslutit spel nästa helg. Denna matchen (mot Succé) är dock helt borta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!