RIF-tränaren: "Taggar till extra när de ska möta oss"

Genrepet blev inte vad Johan Tillmar hade hoppats på. Nu har hans RIF fått tid att slipa på detaljerna och på söndag är det upp till bevis när man möter Succé i premiären av division 2. "Många lag har respekt för oss", säger Tillmar.

Johan Tillmar hoppas få knyta näven igen på söndag, när Rimforsa IF möter Succé.

Johan Tillmar hoppas få knyta näven igen på söndag, när Rimforsa IF möter Succé.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2020-10-10 11:50

Det sägs att ett dåligt genrep ger en bra premiär. Det är precis vad Rimforsa IF hoppas på. I den sista träningsmatchen, hemma mot Hjulsbro, kom laget inte alls upp i nivå och förlorade med 7–5. 

– Vi har pratat igenom den matchen och nu känns det avslappnat inför premiären. Alla har steppat upp, säger RIF-tränaren Johan Tillmar innan han förklarar vad han och laget fokuserat på den senaste tiden:

– Spelet och tempot med boll, framför allt. Sen så har vi jobbat med vårt spelsystem och det är något som vi kommer jobba med under hela säsongen, eftersom det är lite nytt för grabbarna. 

Premiärmotståndet är alltså IBK Succé. Ett lag som är svårbedömda på förhand, då de har ett samarbete med division 1-klubben Ledberg och kan låna in spelare därifrån. 

– Men de får inte låna in spelare som spelat med A-laget i Ledberg i den senaste matchen, belyser Tillmar, som tror att Succé annars kommer att vara ett bottenlag den här säsongen.

– Det finns ett bottenskikt och ett toppskikt i serien. Succé kommer att tillhöra botten, tror jag. 

Men er målsättning har inte förändrats?

– Nej, det vore lustigt om vi sa något annat. Vi vill vara med i toppen och slåss om det. Sen tror jag att många lag har respekt för oss samtidigt som de taggar till lite extra när de ska möta oss eftersom vi varit ett topplag tidigare. 

Ett minus för RIF är att man får klara sig utan Kim Karlsson på söndag. Nyförvärvet från division 1 är skadad. Även Henrik Isaksson (bortrest) missar matchen.

– Kim är ju ett avbräck för oss, men han slog i knät och har för ont. Han måste känna att han kan göra sig själv och laget rättvisa innan han kan vara med och spela igen. Men utöver honom och Henrik så är alla spelare tillgängliga till matchen, säger tränaren. 

RIF:s division 2-serie smygstartade redan förra helgen, när KFUM Norrköping slog Linköpings Universitets AIF IBK med 10–3. 

– Norrköping ser vassa ut och kommer säkert att vara med där uppe. Även Finspång borde bli ett topplag. Det är de två lagen jag känner kommer att vara de största utmanarna under säsongen. Sen finns det alltid lag som får till det under en period och som sticker upp, säger Tillmar. 

Det återstår att se om hans RIF blir en av de stora utmanarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!