RIF vann – utan att behöva spela alls

Rimforsa IF stod över förra omgången och kommer inte att få spela den här helgen heller. Lördagens tilltänka motståndare har lämnat Walk Over. "Det är en stor förening och ska inte behöva göra så", säger RIF:s Hans Karlsson.

Hans Karlsson, tränare i Rimforsa IF, är besviken på Linköping.

Hans Karlsson, tränare i Rimforsa IF, är besviken på Linköping.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-02-21 12:28

Rimforsa IF skulle ha spelat hemma mot Linköping IBK Ungdom i helgen. Men motståndarna fick inte ihop lag och lämnade Walk Over redan i måndags. Anledningen var att de inte fick ihop folk till matchen.
– Jag tycker att det är väldigt dåligt. Det är en av Sveriges och kanske även en av världens största innebandyföreningar. Att de inte kan få ihop folk är konstigt. De har ju lag i division fyra också och även juniorlag så de hade säkert kunna lösa det. Men det är som det är nu och det är väldigt tråkigt, konstaterar Rimforsa IF:s tränare Hans Karlsson. 

Linköping ville flytta matchen till ett annat datum men det gick inte. Istället tilldelades Rimforsa segern med 5–0 och fick tre poäng utan att behöva spela. 
– Det är svårt att flytta matchen. Man måste hitta halltider och få till domare och så vidare, säger Hans Karlsson och fortsätter:
– Visst, nu får vi tre poäng och fem plusmål i målskillnaden men man vill ju spela ändå. Hade det varit något annat mindre lag än Linköping så hade man haft större förståelse för att det blir så här. Men när ett lag som dem, som har så mycket spelare igång i föreningen, gör så här så tycker jag att det är ett dåligt argument. Det är en stor förening och ska inte behöva göra så.

Nu blir det istället B-lagsmatch för några av RIF-spelarna.
– Några från A-laget kommer att vara med där, säger Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!