Rimforsa åkte på första förlusten för säsongen

Rimforsa åkte på första förlusten för säsongen, 7-6 (1-3, 5-2, 1-1) borta mot LiU, och tappade därmed serieledningen till Boxholm. – Vi gör en alldeles för ojämn prestation, där framförallt inledningen av andra perioden innebär att vi förlorar matchen, säger tränaren Sebastian Claesson.

Backen Christoffer Hallberg var bäst i Rimforsa.

Innebandy2016-11-28 13:00

Annars började Rimforsa riktigt bra och hade ledningen med 3-1 efter första perioden.

– Vi växlade tyvärr mellan riktigt bra och riktigt dåligt i den här matchen, och under de första 12-13 minuterna av andra perioden så gör vi inte någonting rätt, det är där vi tappar matchen, konstaterar Sebastian Claesson.

På 12.28 i mittperioden så vände Linköping 1-3 till 5-3, och trots att Rimforsa kom tillbaka starkt både under resten av mittperioden och i tredje så räckte det inte till poäng.

– Vi tog timeout och bytte målvakt (Linus Olsson ut och Joakim Claesson in) och ändrade lite i formationerna, sedan blev det bättre.

När Marcus Karlsson kvitterade till 6-6 efter 13.18 i sista perioden såg det ut som att åtminstone en pinne skulle få följa med hem till Rimforsa.

– Då var det vår match och vi var oerhört när att ta ledningen. Vi hade bollar i både stolpe och ribba, det var inte vår dag idag.

Istället så avgjorde LiU fram till 7-6 med två minuter kvar att spela sedan Rimforsa uppträtt passivt framför eget mål.

Poäng, RIF: Marcus Karlsson 1+3, Tobias Claesson 2+1, Oscar Hellenberg 2+0, Christoffer Hallberg 1+0 och Arvid Borell 0+1.

Bäst var Christoffer Hallberg och Oscar Hellenberg.