Rimforsa ett vinnande lag igen

Rimforsa IF är tillbaka på vinnarspåret igen. Laget besegrade Linköpings Universitet med 8–4 under fredagen i en till en början mycket svängig match.

Rimforsa är tillbaka på vinnarspåret igen.

innebandy2019-03-01 21:43

Efter sju starka raka triumfer åkte Rimforsa IF på en mycket tung förlängningsförlust (8–7) mot Finspång senast. Det var ett nederlag som sved och serieledande RIF kände hur tabelltvåan Solfjäderstaden riktigt flåsade dem i nacken bara en poäng bakom. För att inte riskera att tappa förstaplatsen krävdes seger mot Linköpings Universitet i Åsundahallen under fredagskvällen.

Rimforsa fick minst sagt en drömstart mot tabellfemman. Det dröjde bara 13 sekunder innan Tobias Claesson skickade in öppningsmålet efter assist från Simon Sverre som var tillbaka från sjukfrånvaro.

1–0 stod sig till den andra perioden där RIF fick en riktig mardrömsöppning. Efter bara 1:39 in i mittenperioden hade Linköping vänt på steken till ställningen 1–2. Tungt i hemmalägret förstås – men den här matchen var långt ifrån avgjord. De svartvit-randiga hittade nämligen tillbaka och både kvitterade samt återtog ledningen till 3–2 efter att Lukas Swenson och Filip Cammerudh hittade nätmaskorna. Sedan kom en ny kvittering från gästerna innan RIF gick upp till en tvåmålsledning efter mål av Christoffer Hallberg och Arvid Borell. 5–3 och hemmalaget hade greppet om segern inför den tredje perioden.

I den avslutande perioden gjorde Rimforsa det som kräves och satte spiken i kistan. Tidigt kom 6–3 genom Jacob Sigfridsson. Gästerna hittade en reducering, men närmare än så kom de inte. Efter mål av Tobias Claesson och Filip Cammerudh vann till slut Rimforsa med 8–4 och behåller därmed kommandot i toppen av tabellen.