Rimforsa fokuserar på prestationerna

Rimforsa IF har börjat det nya året bra med två segrar och tränaren Hans Karlsson är nöjd med insatserna. "Vi siktar på bra prestationer nu under våren", säger han.

Hans Karlsson tycker att det har sett bra ut i de två senaste matcherna.

Hans Karlsson tycker att det har sett bra ut i de två senaste matcherna.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2020-01-23 14:04

Rimforsa ligger trea i division 2, en poäng efter andraplacerade KFUM Norrköping. På fredagskvällen möts lagen. 

– Ska vi komma tvåa måste vi nog slå dem. De lär inte tappa så mycket poäng, säger RIF-tränaren Hans Karlsson.

RIF kommer från två segrar. Först besegrades Linköping Universitet med 21-5. Sedan vann Rimforsa med 7-6 borta mot Finspång. 

– Vi har go i laget, kämpar på och visar glädje när vi spelar. Det har funkat bra innan också, men känns lite extra bra nu.

Med åtta poäng upp till Berg i toppen siktar nu Rimforsa i första hand på att göra bra insatser. 

– Vi har sagt att vi ska fokusera på det egna spelet. Det är full fart som gäller för oss. Vi gör vårt så får vi se hur långt det räcker, säger Karlsson.

Senaste gången Rimforsa spelade mot KFUM Norrköping blev det en poäng. Norrköping vann med 9-8 efter förlängning. 

– Det brukar vara jämna matcher. De är ett ganska fysiskt lag, stora och starka. Sedan är de duktiga på att kontra. Sist gjorde de två mål när vi hade powerplay. Det gäller att inte tappa boll i mitten, för då blir vi straffade. 

Hur är läget i laget?

– Filip Cammerudh är ju i USA fram till början av mars. Sedan har Jonas Karlsson problem med baksida lår. Han är på väg tillbaka men spelar inte den här matchen. 

Hur Filip Cammerudhs frånvaro påverkat er?

– Han har ju gjort flest poäng, så man märker av det. Vi får försöka hitta andra spelare som kan ta samma kliv. Det är många som kan göra poäng. 

Filip Cammerudh, som har öst in poäng för RIF, är bortrest fram till början av mars. "Då får andra kliva fram", säger Hans Karlsson.
Filip Cammerudh, som har öst in poäng för RIF, är bortrest fram till början av mars. "Då får andra kliva fram", säger Hans Karlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!