Rimforsa föll tungt i ödesmatchen

”Tidernas största match” slutade i rejäl besvikelse för Rimforsa IF. Solfjäderstaden vann den upphaussade seriefinalen med klara 5-1. Därmed är toppstriden mer eller mindre avgjord. – Det är så jäkla tungt, säger Tobias Claesson som för ovanlighetens skull fick lämna planen poänglös.

”Jag är väldigt missnöjd med min insats. När man leder poängligan är det i en sådan här match man ska kliva fram”, säger Tobias Claesson självkritiskt efter den tunga förlusten.

”Jag är väldigt missnöjd med min insats. När man leder poängligan är det i en sådan här match man ska kliva fram”, säger Tobias Claesson självkritiskt efter den tunga förlusten.

Foto:

Innebandy2017-02-20 08:15

Under hela säsongen har det handlat om Solfjäderstaden och Rimforsa IF i toppen av Östgötatvåan.
I går möttes lagen i en superhet seriefinal. Nästan 900 personer, varav ett 60-tal från Rimforsa, kom till Motala Sporthall för att kolla på toppmötet.
De fick se en intensiv match där Solfjäderstaden var klart bäst. 5-1 är segersiffror som säger ganska mycket om matchbilden.

Rimforsa, som inför helgen var målgladast i hela serien, hade förtvivlat svårt att skapa farliga målchanser.
– Vi var inte riktigt där kändes det som. Vi var hela tiden ett steg efter. I vårt offensiva spel gick det för långsamt, samtidigt som dem gjorde det svårt för oss, säger RIF-tränaren Sebastian Claesson och suckar.

Var ni tagna av stundens allvar?
– Jag vill inte tro det. Jag tror snarare att det berodde på matchens inledning. De gjorde 1-0 och vi fick hela tiden jobba i uppförsbacke. Det var en frustrerande match.

Solfjäderstaden imponerade stort. De spelade snabbt, vann nästan alla dueller och neutraliserade Rimforsas vassa förstafemma på ett effektivt sätt.

Det avgörande rycket kom i den andra perioden. Då gick hemmalaget ifrån till 4-1. Och det ska sägas att ledningen kunde ha varit mycket större än så.

I slutperioden lyfte sig Rimforsa. Men känslan var ändå att Solfjäderstaden hade bra kontroll på läget. I slutet kom 5-1 i öppen kasse.

Söndagens resultat innebär troligtvis att toppstriden är avgjord. Med tre omgångar kvar har nu Rimforsa fem poäng upp till Solfjäderstaden.
– Man ska väl inte säga att det är kört än. Men visst känns det långsökt att de ska tappa så många poäng. Vi behövde vinna den här matchen. Hade det varit oavgjort i slutet hade vi tagit ut målvakten, säger Sebastian Claesson.

Efter slutsignalen var det flera deppiga RIF-spelare som dröjde sig kvar i hallen med tomma blickar. En av dem var lagkaptenen Tobias Claesson. För första gången sedan återkomsten till Rimforsa blev han poänglös i division två.
– Jag är väldigt missnöjd med min insats. När man leder poängligan är det i en sådan här match man ska kliva fram. Men nä, det fungerade inte idag. De var bättre och vann rättvist, säger han.

Solfjäderstadens tränare Kalle Fransson vad både lättad och glad efter segern:
– Jätteskönt att vi lyckades göra en av säsongens bästa matcher i rätt tillfälle.
Är serien avgjord nu?
– Nej, nej. Verkligen inte. Vi tar en match i taget, säger Kalle Fransson.

Målvakten Joakim Claesson var Rimforsas bäste spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!