Första förlusten för Rimforsa sved rejält

Trots att Rimforsa ledde seriefinalen mot Finspång hemma fick laget se sig besegrat för första gången den här säsongen. Finspång vann med 7–6 och övertog därmed serieledningen,

Finspång lyckades vända och vinna mot Rimforsa.

Innebandy2021-12-17 21:20

Seriefinalen började ganska jämnt med avvaktande spel av två lag som såg ut att känna på varandra. Första riktiga läget fick Rimforsa efter 15 minuters spel då Finspång drog på sig en utvisning. Då klev lagets skyttekung Tobias Claesson fram med ett mål i den högre skolan. I en position vid den förlängda mållinjen på högerkanten tog han ett avslut från ytterst snäv vinkel som letade sig in i mål.

Andra perioden bjöd på mer öppet spel och chanser. Tobias Claesson agerade framspelare till 2–0 per omgående då han hittade Kim Karlsson som sprätte upp bollen i nättaket. Finspång kom sedan in i matchen med en 2–1-reducering när de fick chansen i spel fem mot fyra.

Jacob Sigfridsson ordnade sedan 3–1 med ett välriktat skott från backposition, men gästerna hängde i och kontrade in 3–2 efter slarv av hemmaförsvaret på mittplan. Tobias Claessons 4–2 såg ut att behålla greppet för hemmalaget, men innan andra perioden var över kom Finspång ikapp till 4–4 och såg till att matchen var helt öppen.

Knappt två minuter in i tredje perioden var det Marcus Karlssons tur att noteras i målprotokollet. Hans skott fram till 5–4 får betecknas som en halvträff som målvakten tappade in, men alla mål räknas som bekant. Finspång svarade tre minuter senare med att kriga in 5–5 i en grötig situation framför mål.

Tobias Claesson såg sedan till att hemmalaget återtog kommandot med 6–5. Återigen med ett skott från snäv vinkel som letade sig in precis. Kapten Claesson ordnade sedan fram en straff som han klev fram och tog själv. Hans avslut gick dock utanför via målvakten.

I nästa situation åkte Rimforsa på en tuff utvisning då Jonas Karlsson fick sitta två minuter för liggande spel. Tobias Claesson var ytterst nära att utöka till 7–5 med en man mindre, men istället kom 6–6 när Rimforsa blivit fulltaligt.

Fyra minuter från slutet fick Tobias Claesson ett friläge och minuten senare fick Arvid Borell ytterliggare ett, men ingen av dem lyckades avgöra. Istället klev Finspång fram och gjorde 7–6.

Hemmalaget forcerade på slutet och tog ut målvakten, men lyckades inte komma tillbaka.

Förlusten innebär även att laget tappade serieledningen och är tvåa bakom Finspång på sämre målskillnad.

Målen:

Första perioden: 1–0 (15.31) Tobias Claesson (Jonas Karlsson).

Andra perioden: 2–0 (20.56) Kim Karlsson (Tobias Claesson), 2–1 (23.52) Simon Tvingsell, 3–1 (25.35) Jacob Sigfridsson (Marcus Karlsson), 3–2 (29.42) Robert Cheeseman, 4–2 (30.47) Tobias Claesson (Marcus Karlsson), 4–3 (32.50) Emil Andersson, 4–4 (37.46) Simon Tvingsell.

Tredje perioden: 5–4 (41.44) Marcus Karlsson (Jacob Sigfridsson), 5–5 (45.05) Robert Cheeseman, 6–5 (47.37) Tobias Claesson (Kim Karlsson), 6–6 (53.42) Robert Cheeseman, 6–7 (57.15) Filip Ardryd.

Tobias Claesson låg bakom mycket för Rimforsa.