Rimforsa IF jagar serieledarna under våren

Rimforsa IF stod för en svajig höst i division två och laddar nu om inför vårsäsongen. "Vi vill vinna alla matcher", säger tränaren Hans Karlsson.

Åtta poäng. Det är vad Rimforsa måste ta igen för att komma ikapp serieledarna.

Åtta poäng. Det är vad Rimforsa måste ta igen för att komma ikapp serieledarna.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-01-10 11:11

Det blev totalt 18 poäng för Rimforsa under första halvan av säsongen och man gick till uppehåll som serietrea. Men chanserna till en serieseger ser ganska avlägsna ut inför våren, eftersom de nuvarande serieledarna Bergs IK i princip gick rent under hösten och ligger åtta poäng före RIF. 
– Jag tycker att vi släppt in lite för mycket mål under hösten och vi har inte riktigt haft samma fokus som vi hade förra säsongen. Man kan kalla det för en liten baksmälla, säger Hans Karlsson, tränare i Rimforsa IF.

Men RIF har inte gett upp hoppet och siktar mot toppen inför omstarten. 
– Vi vill så klart vinna alla matcher. Berg är det bästa laget vi mött men de är inte omänskliga. Vinner vi mot dem och de förlorar ytterligare någon match samtidigt som vi går rent så lever hoppet, säger Hans Karlsson. 

På lördag eftermiddag drar det igång igen för Rimforsas del när man ställs mot Linköpings Universitets AIF IBK på hemmaplan. Förra gången lagen möttes blev det 9–0 till RIF.
– Man vet aldrig vad man får av dem. Det kan komma in nya spelare samtidigt som några kan ha flyttat. Men de har några riktigt duktiga spelare och senast vi mötte dem satte vi verkligen försvaret. Det måste vi göra nu igen. Tyvärr har vi några spelare borta till matchen, förklarar Karlsson.
Vilka spelare missar matchen?
– Philip Carling, Christoffer Hallberg, Charlie Ström och Joakim Rambin är bortresta. Vår bästa poänggörare, Filip Cammerudh, är också bortrest. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!