Rimforsa IF siktar mot toppen igen

Rimforsa IF premiärspelar borta mot Linköpings Universitets AIF IBK på söndag. Det blir därmed starten på en ny säsong i innebandyns division två för RIF, som har höga förhoppningar.

Rimforsa IF ställs mot Linköpings universitetslag i premiären av division två.

Rimforsa IF ställs mot Linköpings universitetslag i premiären av division två.

Foto: Roelof Stroetinga

Innebandy2019-10-03 11:55

Förra säsongen slutade Rimforsa på andraplats i division två, bara två poäng bakom Solfjäderstaden IBK som vann serien. På söndag drar en ny säsong igång för RIF, som ställs mot Liknköpings universitetslag i premiären.
– Vi var nära förra säsongen och har fått behålla i stort sett hela truppen. Vi ska tillhöra toppen den här säsongen, säger RIF-tränaren Hans Karlsson. 

Man har också plockat in ett nyförvärv i form av Philip Carling, bror till Jonathan Carling som spelar i RIF. 
– Philip är allround och går att använda som både back och forward. Det är en spelskicklig kille, menar Karlsson. 

Hans Karlsson och Sebastian Claesson är kvar som tränare för Rimforsa och har börjat implementera ett lite annorlunda sätt att spela på. 
– Vi kommer att försöka jobba mer med försvarsspelet och sätta en högre press. Tidigare har vi legat lågt men nu ska vi försöka styra matcherna lite bättre, säger Karlsson. 

Årets division två-serie är på förhand oviss och Hans Karlsson tror att den kommer bli jämnare än den varit tidigare. Men hans RIF har haft en bra försäsong och laget verkar redo.
– Det kommer bli en tuff serie. Jag tycker att vår försäsong har sett riktigt bra ut och vi har framför allt varit stabila bakåt.

Simon Karlsson missar RIF:s premiär på grund av en skadad handled. Marcus Karlsson, som också varit skadad, har kommit igång med träningen igen men är fortfarande osäker till spel på söndag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!