Rimforsa kan få spela en ren seriefinal

Drömmen om division ett lever för Rimforsa IF. Man har dock inte allt i egna händer utan får förlita sig på att serieledarna Berg tappar två poäng under fredagen. "Vi har pratat om att lägga nerverna på hyllan", säger Bergs tränare Stefan Ekvall.

Rimforsa IF har bara förlorat en match den här säsongen.

Rimforsa IF har bara förlorat en match den här säsongen.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-03-05 18:10

Bergs IK har gått som tåget i division två-innebandyn den här säsongen. Efter en imponerande höst och lika bra andra del av säsongen blev det en missräkning förra söndagen. Då föll man borta mot Finspång (6–5) och nu lever toppstriden i serien helt plötsligt. Där bakom jagar Rimforsa IF, som nu har fem poäng upp med två matcher kvar att spela.
– Finspång gjorde väl sin bästa match för säsongen, säger Stefan Ekvall, tränare i serieledande Berg. 
– Berg fick lite oväntat stryk senast och än är inte hoppet ute. Jag vet inte om det var lite nerver som spökade hos Berg eller vad det var. Men vi måste först och främst göra vårt jobb och vinna vår match. Vi får se hur det ser ut efter fredagen, säger Rimforsa IF:s tränare Hans Karlsson.

Det intressanta är att Rimforsa och Berg möts i den sista seriematchen och det kan eventuellt bli en ren seriefinal i Hackelhallen. Men då måste mycket gå RIF:s väg. Dels måste Berg tappa minst två poäng hemma mot serietrean KFUM Norrköping under fredagen, dels måste Rimforsa vinna sin match mot Linköpings IBS, som spelas samtidigt. I Östgötatvåan är det bara seriesegrarna som avancerar till division ett.
– Det vi har pratat om är att lägga nerverna på hyllan och ta fram det spelet vi vet att vi kan spela. Visst, det hade varit jättekul att spela en ren seriefinal mot Rimforsa men det vill vi helst undgå. Vi lägger allt krut på den här matchen (mot Norrköping) istället, säger Stefan Ekvall.

Rimforsa IF har gått igenom division två-säsongen med bara en förlust och i de allra flesta serierna hade det nog räckt för avancemang.
– Den här säsongen borde vi egentligen vara med och slåss om seriesegern på mer allvar än vad vi är nu. Jag har varit tränare i fyra år nu och första året ledde vi serien mot slutet men tappade. Det andra året inledde vi svagt och tappade lite poäng där vilket förstörde. Förra året hade vi allt i egna händer men förlorade seriefinalen mot Solfjäderstaden. Och nu, det här året, är det som det är, suckar RIF:s Hans Karlsson. 
Hur hade det varit att få spela ännu en seriefinal?
– Vi vet ju hur upphaussat det var här i Rimforsa förra året och det vore otroligt häftigt att få uppleva det igen. Tyvärr så ligger det inte i våra händer nu.

Om allt går RIF:s väg på fredag så kan man få spela en seriefinal hemma mot Berg.
Om allt går RIF:s väg på fredag så kan man få spela en seriefinal hemma mot Berg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!