Rimforsa spände musklerna mot serietrean

Serietvåan Rimforsa IF tog emot serietrean KFUM Norrköping på fredagkvällen i en högintressant match i division två. RIF var starkast och gick segrande ur striden med 9–3.

Jacob Sigfridssons RIF besegrade trean Norrköping.

Innebandy2020-01-24 22:11

På pappret såg det ut att bli en jämn match i Hackelhallen när RIF ställdes mot KFUM Norrköping. Den första perioden vittnade också om det. RIF tog ledningen genom Oscar Hellenberg i inledningen men gästerna kvitterade. 1–1 stod sig till den första pausvilan.
– Vi hade det lite jobbigt där. Inför den andra perioden styrde vi om och klev upp tuffare, säger Hans Karlsson, tränare i RIF.

Det lönade sig. Marcus Karlsson gav hemmalaget ledningen igen – men Norrköping kom tillbaka ännu en gång. Sedan var det RIF för hela slanten och man gjorde tre mål innan periodens slut.
– Vi tog bort deras styrande back och fick kontra på dem en hel del. De försökte också ändra om lite, vilket passade oss bättre, säger Karlsson.

Karlssons lag gjorde 6–2 i inledningen av den tredje perioden innan gästerna reducerade. Norrköping var på gång men spiken i kistan kom med åtta minuter kvar, när Jakob Lindström gjorde 7–3. Till slut blev det 9–3 till RIF, som tog en härlig seger. Nu är man fem poäng bakom serieledande Berg, som dock har en match mindre spelad.
– Det var en viktig seger och vi har bra go' i laget. Jag tycker verkligen att det var en laginsats idag (läs fredag) där alla kämpar för varandra, säger Karlsson.

Poängen i RIF: Tobias Claesson 1+1, Marcus Karlsson 2+1, Jacob Sigfridsson 0+1, Oscar Hellenberg 2+0, Philip Carling 0+1, Daniel Karlsson 0+1, Lukas Swenson 2+3, Joakim Rambin 0+1, Jakob Lindström 2+0.