Rimforsa toppar tabellen efter seger

Rimforsa är ny serieledare i division 3 Östergötland herr i innebandy efter vändning och hemmaseger med 8-6 (3-4, 5-1, 0-1) mot Solfjäderstaden.

Rimforsa IF vann mot Solfjäderstaden IBK U-lag

Rimforsa IF vann mot Solfjäderstaden IBK U-lag

Foto: Montage

Innebandy2022-12-16 21:32

Rimforsa leder serien en poäng före Bergs U som dock har en match mindre spelad. Solfjäderstaden ligger på fjärde plats i tabellen.

- En svängig första period där solfjädern får lite för enkla mål, och ska sett till chanser inte leda matchen efter första perioden. I andra perioden hamnar vi mer rätt i försvarsspelet vilket för med sig ett större tålamod i offensiven. Vi hittar ett lugn och en positiv känsla som sprider sig i laget där vi pushar varandra och jobbar för varandra. I tredje perioden kontrollerar vi matchen och tvingar solfjädern till avslut i dåliga lägen. En grym laginsats. Segersviten har kommit efter att vi hittat mer rätt i vårt eget spel, fått en bättre kontinuitet och spelat ihop oss, tyckte Rimforsas tränare Victor Sandborg, efter matchen.

I och med detta har Rimforsa hela sex raka segrar.

I första perioden var det Solfjäderstaden som var starkast. Laget vann perioden med 3-4.

Rimforsa tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.41 genom Kim Thörnqvist, och gick upp till 6-4 innan Solfjäderstaden svarade.

Innan perioden var över hade Rimforsa ryckt åt sig ledningen med 8-5. 13.31 in i tredje perioden nätade Solfjäderstadens Melker Isaksson framspelad av Elias Hermansson och reducerade. Men mer än så orkade Solfjäderstaden inte med.

Rimforsas Marcus Karlsson stod för ett mål och fyra assists, Victor Juslin gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Kim Thörnqvist gjorde tre mål. Solfjäderstadens Elliot Haak gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Rimforsa har fem segrar på de senaste fem matcherna, medan Solfjäderstaden har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Lördag 7 januari 15.00 spelar Rimforsa hemma mot Linköpings IBS.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!