Rimforsa underskattar inte särklassiga jumbon

Division 2:s absoluta jumbo – KFUM Norrköping – på hemmaplan. Det bör rimligtvis bara kunna sluta på ett sätt. – Det är inget oävet lag vi möter. När vi mötte dem i premiären var det tufft, säger tränaren Sebastian Claesson.

Foto:

Innebandy2016-12-16 09:00

Det finns ett nyckelord att trycka på här: underskattning.

Sebastian Claesson vill inte se sitt lag bara ställa ut skorna i Åsundahallen i kväll och med den senaste panginsatsen och Tobias Claesson poängfyrverkeri mot Linköping IBK Ungdom i ryggen är han inte orolig.

– Vi har naturligtvis som målsättning att vinna alla matcher, oavsett vilket lag vi möter. Vi vet hur pass bra den här serien är och man kan inte gå in med halvtaskig till någon match. Det är bra go i laget och vi har haft bra fart i veckan, säger Sebastian Claesson.

Men ingen risk att det blir en reaktion efter senaste matchen?

– Nej, det är jag inte orolig för. Vi har stor respekt för motståndet.

”Spelidé som de följer”

Norrköpingslaget är mer eller mindre avhängt i botten trots att halvan serien återstår. De har två inspelade poäng på tio matcher och tio poäng upp till säker mark.

I premiären fick dock Rimforsa kämpa för segern (5–2) mot dem.

– Efter den matchen tyckte vi att de var bra. Det är ett ungt lag som jobbar på, är samspelta och har en spelidé som de följer. De spelar med bra fart och pressar högt. 

Jämfört med förra matchen saknas Jakob Lindström på grund av jobb och hans plats i andrafemman tas av Oscar Hellenberg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!