Rimforsa vann mot Ledberg U - trots underläge

Inför sista perioden var Ledberg U i ledningen med 4-3 i Hackelhallen.

Rimforsa IF vann mot Ledbergs IF U-lag

Innebandy2022-11-26 17:12

Men Rimforsa vände och vann. Till slut blev det 8-6 i matchen i division 3 Östergötland herr i innebandy.

- Ledberg är bollskickliga och snabba. Vi spelar mer fysiskt och går mycket på rutin. Svajig andra period som rycks sönder av utvisningar. Men i tredje perioden visar vi att vi är numret större och kontrollerar matchen, tyckte Rimforsas tränare Victor Sandborg, efter matchen.

Ledberg U tog ledningen efter en minut, genom Samuel Karlsson framspelad av Alvin Falebrant.

Ledberg U ökade ledningen till 0-2 snabbt. Efter 4.13 slog Samuel Karlsson till ännu en gång på pass av Alvin Falebrant.

Rimforsa reducerade till 1-2 snabbt. Efter 5.28 nätade Jonas Karlsson framspelad av Joakim Rambin.

Rimforsa kvitterade till 2-2 snabbt. Efter 5.49 gjorde Oscar Hellenberg mål på pass av Daniel Karlsson. Rimforsa gjorde också 3-2 efter 1.24 i andra perioden när Oscar Hellenberg hittade rätt på nytt framspelad av Petter Melkersson.

Ledberg U:s Jonathan Svensson gjorde 3-3 efter 2.56 på pass av Oscar Rosenqvist.

Jonathan Svensson gjorde dessutom 3-4 efter 19.09 framspelad av Olle Schylander. 2.14 in i tredje perioden slog Daniel Karlsson till på pass av Oscar Hellenberg och kvitterade.

Efter 3.33 slog Oscar Hellenberg till åter igen framspelad av David Cederholm och gav Rimforsa ledningen.

3.51 in i perioden nätade Ledberg U:s Axel Falebrant och kvitterade.

Efter 7.12 nätade Niklas Sandborg på pass av Joakim Rambin och gav Rimforsa ledningen.

Efter 9.26 fick Daniel Karlsson på nytt in pucken framspelad av Oscar Hellenberg och ökade ledningen för Rimforsa.

Efter 14.29 nätade Jonathan Svensson ännu en gång framspelad av Alexander Hallgren och reducerade åt Ledberg U. Men mer än så orkade Ledberg U inte med.

15.49 in i perioden nätade Rimforsas Oscar Hellenberg åter igen och ökade ledningen. Hellenberg fullbordade därmed Rimforsas vändning. Det fastställde slutresultatet till 8-6.

Rimforsa har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Ledberg U har två vinster och tre förluster.

Resultatet innebär att Rimforsa ligger kvar på tredje plats och Ledberg U på åttonde plats i tabellen.

Fredag 2 december 19.30 spelar Rimforsa hemma mot Kolmården.