Rimforsaduon nobbade elitklubbar: "Tänker inte lämna i det här läget"

"Nej tack". Det svaret fick Warberg, Craftstaden och Norges bästa lag Greåker av Rimforsas superduo Marcus Karlsson och Tobias Claesson innan transferfönstret stängde. – Det är smickrande att andra klubbar hör av sig. Men nä, nu är det bara fokus på Rimforsa. Vi ska göra allt för att vinna serien, säger Claesson.

Tobias Claesson och Marcus Karlsson spelar vidare i Rimforsa trots anbud från klubbar högre upp. Foto: Ossian Mathiasson

Tobias Claesson och Marcus Karlsson spelar vidare i Rimforsa trots anbud från klubbar högre upp. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Innebandy2017-02-11 10:20

1) Tobias Claesson, 59 poäng (31+23).

2) Marcus Karlsson, 42 poäng (28+14).

Att RIF:s fruktade duo toppar seriens poängliga efter 15 omgångar är inte någon större överraskning. Båda två har meriter från U19-landslaget och är egentligen alldeles för bra för division två.

Nära provträning

Mycket riktigt är det också ett flertal elitklubbar som har försökt värva Tobias Claesson och Marcus Karlsson under vintern.

Nu kan Rimforsa pusta ut. Nyligen stängde transferfönstret.

– Det hade känts fel att lämna lagkompisarna i det här läget. Speciellt med tanke på att vi har så många roliga matcher framför oss, säger Claesson.

Var det nära med någon av klubbarna?

– Nej, egentligen inte. Vi hade funderingar på att åka till Oskarshamn och provträna med Craftstaden. De visade ganska tydligt att de ville ha oss, men det blev aldrig av. Greåker i Norge har sagt att de ska höra av sig i sommar igen.

Trots det stora intresset är det ingen vågad gissning att radarparet stannar i Rimforsa även nästa säsong, oavsett vilken division laget spelar i.

– Känslan är att vi har något riktigt bra på gång. Jag vet att det finns ett par duktiga och meriterade killar i Linköping som är sugna på att spela i "Riffet" till hösten, säger Tobias Claesson.

Större intresse

Inför slutspurten av Östgötatvåan har Rimforsa skaffat sig ett drömläge i toppen. Med fem omgångar kvar är det bara två poäng upp till serieledande Solfjäderstaden.

Nästa helg möts lagen i Motala.

– Redan nu är det mycket snack om den matchen. Det märks att innebandyintresset i Rimforsa har ökat den här säsongen. Men vi i laget måste hålla fokus på rätt saker och ta en match i taget. Det är något som vi har snackat om på veckans träningar.

I eftermiddag väntar tabellnian IBF Norrköping på bortaplan.

– Det är verkligen ingen enkel match. Vi hade problem med IBF i höstas (seger 11-8 hemma). Vi måste se upp med deras chansartade anfallsspel. De skjuter så fort det dyker upp ett litet läge, säger Tobias Claesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!