Rimforsas drömvärvning är i hamn

Rimforsa IF har landat sin drömvärvning. Marcus Karlsson vänder hem till moderklubben. – Det ska bli skönt att spela på en nivå där det handlar om att ha kul och även få spela i ett lag med vänner härifrån. Rimforsa har alltid legat mig varmt om hjärtat, säger han på föreningens Facebooksida.

Foto: Privat

Innebandy2016-07-05 12:24

Här kommer en underbar innebandynyhet för alla som sympatiserar med Rimforsa.

Marcus Karlsson, en av Sveriges bäst och mest meriterade spelare född 1996, kommer hem.

– Klart att man är nöjd med att få hem honom. Det är förebild för många och så sent som i april spelade han SM-finalen i Tele2Arena inför 19000 åskådare. Det betyder något för våra barn och ungdomar som vet vem han är och eftersom jag jobbar på skolan i Rimforsa har dagligen fått frågan om han kommer, säger Sebastian Claesson, sportchef och assisterande tränare i Rimforsa.

Efter den gångna säsongen som ledde till ett SM-silver kände han att motivationen inte riktigt fanns där för en fortsatt elitsatsning.

– Han har haft ett uppehåll sedan säsongens slut och inte vetat var han ska spela. Vi har inte legat på utan han har fått ta ett eget beslut. Vi snackade med varandra i går kväll och då ville han skrivas över. Vi tar emot honom med öppna armar, säger Sebastian Claesson.

Klubbar i superligan och allsvenskan har försökt roffa åt sig jättelöftet men utan resultat.

– Det är ett tecken på att vi gör ett bra jobb när han väljer bort sådana lag. Han känner väl att han återfå motivationen och göra lite annat också.  

Det står också klart att hans gode vän Tobias Claesson, lagets bäste spelare i fjol, stannar kvar.

– Ja, det blev klart för någon vecka sedan. 
Kommer ni höja målsättningen nu?

– Det är svårt att prata om det i dagens läge men vi har ett riktigt lag just nu och kom fyra i fjol. Vi lär inte bli sämre.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!