Rimforsas drömvärvning är klar

"Han hade kunnat spela i SSL". Så säger Tobias Claesson om Rimforsas värvning av Jacob Sigfridsson som blev klar idag.

Tobias Claesson är väldigt nöjd med att man har lyckats locka Jacob Sigfridsson tillbaka till klubben.

Tobias Claesson är väldigt nöjd med att man har lyckats locka Jacob Sigfridsson tillbaka till klubben.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2021-03-29 13:44

Tobias Claesson är inte bara Rimforsa Innebandys skyttekung utan han leder även sportgruppens arbete att förstärka laget. Redan för ett par veckor sedan antydde han att en stor värvning var så gott som klar och på måndagen presenterades Jacob Sigfridssons återkomst i klubben.

– Jag vågar säga att Jacob kommer att vara det bästa nyförvärvet i vår division II-serie inför kommande säsong oavsett vad de andra lagen får in. Han hade kunnat spela i SSL set till den potential han har, säger Tobias Claesson som själv är en avgörande orsak till att Sigfridsson väljer Rimforsa.

– Vi gick i samma klass på gymnasiet och spelade mycket tillsammans i Linköping som juniorer. Han har egentligen inte någon anknytning till Rimforsa, så att han väljer att komma tillbaka till oss ser jag som ett kvitto på att vi har ett bra gäng som han trivs med.

Jacob Sigfridsson spelade i Bergs IK i division I förra säsongen. Innan dess gjorde han två säsonger i Rimforsa. Mellan 2013 och 2015 gjorde han totalt 24 matcher för Linköping i SSL.

Tobias Claesson hoppas att värvningen kan ge ringar på vattnet för Rimforsa och leda till ytterligare någon spännande värvning till kommande säsong.

– Det är lite därför som vi väljer att gå ut med den här värvningen ganska tidigt.

Rimforsa har radat upp andra- och tredjeplatser i serien under många år.

– Det vore självklart kul att lyckas vinna serien nån gång och gå upp i ettan. Den här värvningen är ett klart steg i rätt riktning, säger Claesson.

Jacob Sigfridsson återvänder till Rimforsa IF.
Jacob Sigfridsson återvänder till Rimforsa IF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!