Rimforsas mardrömsbesked

Säsongen hann knappt börja. För Rimforsas kanske bäste back är det redan slutspelat. – Jag har fått beskedet att främre korsbandet är av, säger Simon Sverre och suckar.

SLUTSPELAT. Simon Sverre skadade knäet i genrepet mot Vimmerby. Nu har domen kommit: det främre korsbandet är av. Därmed missar den spelskicklige backen resten av säsongen. Foto: Roelof Stroetinga

SLUTSPELAT. Simon Sverre skadade knäet i genrepet mot Vimmerby. Nu har domen kommit: det främre korsbandet är av. Därmed missar den spelskicklige backen resten av säsongen. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Innebandy2016-10-21 09:00

Karriärens hittills roligaste säsong?

Det var ju så det skulle bli.

För Simon Sverre har det istället artat sig till en mardröm. För några veckor sedan vred han vänster knä i en träningsmatch mot Vimmerby.

Domen han fick efter torsdagens magnetröntgen var stenhård.

– Jag trodde aldrig det skulle vara så allvarligt, inte ortopeden heller. Han trodde inte att det var något fel på korsbandet och att jag förhoppningsvis skulle kunna vara tillbaka i träning efter en månads vila. Men nä, på röntgen såg de att korsbandet var av. Det känns inte alls bra.

Vill göra operation

För den spelskicklige backen är det ett hårt slag.

– Jag har aldrig varit så taggad som inför den här säsongen. Så händer det här...

Även för Rimforsa IF är knäskadan på den 20-årige talangen ett stort bakslag. Simon Sverre blev svensk mästare med Östgötalaget för några år sedan och har ett stort spel i sig.

Hur går du vidare från det här?

– Jag vet inte än. Det var inte länge sedan jag fick beskedet att korsbandet var av. Men jag vill nog gärna göra en operation för framtidens skull. Jag vill att knäet ska bli helt bra och att det inte blir något halvdant efter att bara ha kört rehab.

Ny trepoängare?

Säsongen är redan körd för Sverre. Nu tar han sikte på nästa istället.

– Jag får försöka bidra till laget på andra sätt. Jag kommer att hjälpa till i B-laget och hänga med grabbarna så mycket jag kan på träningarna. Det är bara att försöka se det positivt, trots allt. Det finns dom som har det mycket värre än mig.

Redan i kväll får han försöka mana fram sitt RIF till en ny seger i innebandytvåan. Topplaget tar emot bottenlaget IBF Linköping i Åsundahallen.

Rimforsa får gälla som storfavorit med tanke på säsongensinledningen och alla skickliga spelare i laget. Där räknas tyvärr inte Simon Sverre in längre. Det satte knäskadan stopp för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!