Meriterad defensiv pjäs förstärker RIF

Med tre säsonger i SSL för Linköping och Thorengruppen är Rimforsas senaste nyförvärv Kalle Henriksson ett minst sagt välmeriterat sådant. "Han kommer tillföra mycket i defensiven", säger Tobias Claesson.

Rimforsa har landat en tung värvning till i form av välmeriterade backen Kalle Henriksson.

Rimforsa har landat en tung värvning till i form av välmeriterade backen Kalle Henriksson.

Foto: Arkiv

Innebandy2021-07-07 19:00

Rimforsa ser ut att få ett riktigt starkt lag till den kommande säsongen i innebandytvåan. Sedan tidigare fanns mycket offensiv kraft i laget och den förstärktes ytterligare när poängstarke backen Jacob Sigfridsson blev klar för klubben. Nu har Rimforsa även gjort klart med Kalle Henriksson som är en renodlad defensiv back med tunga meriter i sammanhanget.

– Kalle har spelat med mig och några andra i laget i Linköping tidigare. Han har även spelat för Team Torengruppen i Umeå i samband med studier där. Förra säsongen spelade han inte alls eftersom har var på Irland och studerade. Nu har han flyttat hem till Linköping igen och var sugen på att spela med oss, säger Tobias Claesson som är en del av sportgruppen i RIF.

I 24-årige Henriksson får Rimforsa en högerfattad back med renodlade defensiva spetskvalitéer. Han har flera säsonger bakom sig i SSL med både Linköping och Team Torengruppen. Dessutom har Henriksson meriter från juniorlandslaget.

– Han är precis vad som behövs till vårt lagbygge och har väldigt hög kapacitet för att spela i division 2.

Så här säger Kalle Henriksson om sina förväntningar på den kommande säsong till RIF:s hemsida.

"Jag förväntar mig att vi kommer att vara ett hårt arbetande lag som blir väldigt svåra att slå. Sen förväntar jag mig också att vi kommer ha jäkligt kul tillsammans och spela en attraktiv innebandy".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!