Innebandylivet leker för Vilgot – Smålandslaget nästa

Uttagen i Smålandslaget och debuten med allsvenska Hovslätts A-lag mot SSL-motstånd är redan avklarad. Vimmerby IBK:s Vilgot Krontrand har haft två intensiva veckor efter flytten till Jönköping. "Det har varit väldigt roligt", säger han.

Vilgot Kronstrand är uttagen i Smålandslaget och har redan fått göra debut i Hovslätts A-lag mot SSL-motstånd.

Vilgot Kronstrand är uttagen i Smålandslaget och har redan fått göra debut i Hovslätts A-lag mot SSL-motstånd.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-08-30 11:00

Nyligen fick Vilgot Kronstrand och klubbkamraten Viggo Mattsson beskedet att de är en del av Smålandslaget som ska spela distriktslags-SM i Umeå för P16 i början av januari 2024.

– Vi var på en turneringshelg och spelade många internmatcher redan i våras med Smålandslaget. Efter det togs en trupp ut för ett läger som genomfördes för ett par veckor sedan. Nu har truppen spikats och det var kul att få chansen, säger Kronstrand.

Duon flyttade till Jönköping för studier på innebandygymnasium och spel i allsvenska klubben Hovslätts IK för två veckor sedan. För Kronstrands del har det blivit en intensiv start.

– Jag tränar både med A-laget och Juniorlaget. När A-laget spelade träningsmatch mot Jönköping för två helger sedan fick jag hoppa in och spela sista perioden. Den gångna helgen var vi i Helsingborg med A-laget och mötte Lund och Helsingborg. Då spelade jag hela matcherna.

Med tanke på att Kronstrands erfarenhet av spel på seniornivå tidigare sträcker sig till matcher med Vimmerby IBK:s B-lag i division 4, mot motståndare som Virserum bland annat, så är steget minst sagt stort till att möta lag från SSL.

Vad är den stora skillnaden?

– Tempot skiljer ju en hel del. Det tar ett tag att komma in i det. Annars är det i det fysiska spelet som jag har svårt att räcka till. Det får bli att gå till gymmet framöver och börja bygga på sig lite fysiskt, säger han och skrattar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!