Rögle rivstartade efter coronapausen

Det var mer än tre veckor sedan Rögle spelade match. Men Ängelholmslaget verkar inte ha tappat formen. I första matchen efter coronauppehållet slog man HV71 med klara 4–0.

Rögle körde över HV71. Arkivbild.

Sport2020-12-01 21:25

Rögle har tvingats till ett över tre veckor långt speluppehåll på grund av coronasmitta inom laget. På tisdagen var man åter tillbaka i SHL och ställdes mot ett HV71 som förlorat de två senaste matcherna.

Efter en mållös första period var det till slut Rögle som spräckte nollan. Efter fyra spelade minuter i mittenperioden spelade Niklas Hansson snabbt och rappt fram till Brady Ferguson över nästan hela isen. Ferguson kunde bara lägga in pucken i mål. Därefter rullade det på bra för hemmalaget. Först satte Dennis Everberg 2–0 och bara 19 sekunder senare satte Nils Höglander 3–0. Båda målen kom i powerplay. Men det slutade inte där. Några minuter senare utökade Daniel Zaar till 4–0.

Den sista perioden blev mållös och matchen slutade med en 4–0-seger för Rögle.

– Det var bra, men det kan alltid blir bättre. Men det är skönt att ha ett bra powerplay att luta sig mot, säger Dennis Everberg i C More efter matchen.

Matchen ger en bra start för Rögle som nu står inför ett tufft spelschema. Nu väntar sex matcher på elva dagar för skåningarna för att spela ikapp de uppskjutna matcherna.

– Vi kommer orka. Det är inga problem. Man spelar bara 15 minuter per match, säger Everberg.

Fakta: Rögles spelschema fram till 12 december

3 december: Linköping - Rögle

5 december: Frölunda - Rögle

6 december: Rögle - Växjö

8 december: Luleå - Rögle

10 december: Rögle - Skellefteå

12 december: Rögle - Oskarshamn

15 december: Rögle - Färjestad