Rutinerad trio förstärker VIBK

Trion Niclas Nilsson, Mathias Westerling-Jansson och Patrik Karlsson tillhör Vimmerby IBK:s bästa spelare genom tiderna. Nu står det klart att de förstärker VIBK:s trupp under resten av säsongen.

Innebandy2010-02-05 07:24

Niclas Nilsson, Mathias Westerling-Jansson och målvakten Patrik "Bobby" Karlsson inledde säsongen i farmarlaget IBK Klassik, men har nu skrivit över sig till VIBK.
- Tanken är inte att de ska gå in och ta en plats för någon. Vi tror på de spelare vi har, men det vore perfekt att slänga in om vi skulle få skador. De kommer att vara med och träna i första hand, och det höjer nivån på träningarna. Alla spelare har köpt det här, säger VIBK-tränaren Johan Astbrant.
Niclas Nilsson, 36 år, gjorde sin första träning i måndags. Han har inte spelat i VIBK sedan säsongen 2007/2008.
- Jag tar träning för träning, sedan är det upp till tränarna vad planen är för mig. Men jag vill inte gå in och ta något fokus i truppen, säger Niclas Nilsson, som vill hålla låg profil i början.

Många fördelar
Johan Astbrant ser dock många fördelar med den rutinerade trions inträde i truppen.
- Vi får en starkare konkurrens. Nu gäller det att man verkligen är på träningarna och ger 100 procent. Sedan har de mycket värdefull rutin, de har kvalat tidigare och det har inte så många gjort i det här laget. Även om de kanske inte ska spela så mycket, kan de vara med och förbereda laget inför match. Framförallt tycker våra unga målvakter det är bra att "Bobby" har börjat, säger "Asta".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!