Rutinerade duon ger sig aldrig

Vad vore en säsong utan Petter Leander och Marcus Pettersson? Dum fråga. Det finns inte på kartan. De kör på i Vimmerby IBK, år efter år. Deras uttalande säger det mesta: - Drivet är fortfarande starkt, säger de inför premiären mot Barnarp.

Åldermän. Marcus Pettersson och Petter Leander har ingen tanke på att sluta spela innebandy. I vinter blir de viktiga pjäser i Vimmerby IBK. Foto: Magnus Strömsten

Åldermän. Marcus Pettersson och Petter Leander har ingen tanke på att sluta spela innebandy. I vinter blir de viktiga pjäser i Vimmerby IBK. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Innebandy2013-09-27 22:04


1975 såg de dagens ljus för första gången. I början av 1990-talet blev de spelare att räkna med i VIBK. Nu skriver vi 2013 och de är fortfarande lika aktuella.
Petter Leander är den verkligen järnmannen i Vimmerby IBK, med 21 raka A-lagssäsonger bakom sig. Hans debut skedde 7 december 1992. Marcus Pettersson har spelat lika mycket innebandy, men också testat på spel i Norge och i Storvreta.
Är det fortfarande lika roligt?
- Ja, det tror jag, men det är svårt att jämföra. Förr levde man med innebandy i stort sett dygnet runt. Jag var jämt i hallen. Nu är det ett annat livspussel som ska stämma med småbarn och annat. Men visst, det är fortfarande lika roligt att vinna - och lika trist att förlora, säger Petter Leander.

Handfull missade matcher
Han har en närmast unik förmåga att hålla sig fri från skador - och samtidigt behålla sin höga motivation.
- Jag hade väl uppemot 15 säsonger i rad då jag inte missade en enda match. Och jag tror det nog kanske bara är högst fem matcher som jag missat totalt genom åren.
Varken han eller Marcus Pettersson har egentligen aldrig haft några allvarliga planer på att sluta med innebandy i Vimmerby.
- Nej, jag har nog aldrig varit nära att lägga av. Det är väl i så fall en skada som kan sätta stopp, menar Marcus.
Petter fyller i:
- Jag har velat köra hela tiden. Rent fysiskt tycker jag att jag fortfarande håller okey.

Tunn trupp
Vimmerby IBK 2013/2014 är på många sätt ett oskrivet kort. Truppen känns tunn och flera skickliga spelare har lämnat, som Oskar Lönn, Mikael Blomberg och Johan "JC" Carlsson. Lägg därtill att poängkungen Christian Streipel tidigt aviserade att han slutar.
- Det är klart att det är tunga avbräck. Samtidigt tränade flera av dem inte och på sikt är det förstås inte bra. Jag tycker att det ser spännande ut ändå och det känns bättre nu än i början av försäsongen, säger Marcus Pettersson.
Han tror och hoppas på de yngre killarna:
- Många av dem har tagit flera kliv framåt, som Edvin Lindström och Sebastian Åkesson. Sedan hoppas jag fortfarande på att "Strippan" (Christian Streipel) kommer igång. Han vore värdefull.
Offensivt kommer spelande tränaren Jonas Friberg, Jesper Alm och Victor Wall att få dra ett tungt lass. Bakåt lär kaptenen Marcus Pettersson vara den sammanhållande länken - och nu också kanske Petter Leander.
- Vi får väl se. Jag har testat lite som back och det känns hyfsat. Men jag vet inte i vilken position tränarna har tänkt för mig. Jag spelar där de vill att jag ska spela. Sedan får man se om man blir uttagen.
Klart är i vart fall en sak. Vimmerbys oldboys är sugna på spel. Som alltid.
Och som sagt, några tankar på att sluta finns inte än på ett tag. Det var det nog ingen som trodde heller...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!