Rysare när ”Natta” avgjorde

Oj, vilket drama det blev när serieledande Svala mötte Sävsjö borta i damtvåan. Nathalie Johansson blev stor matchvinnare när hon satte 8-7 till Svala med en dryg minut kvar att spela. – Fantastisk känsla att få avgöra på slutet, säger hon om sitt frislagsmål.

Innebandy2016-12-05 10:00

Det var egentligen inte tänkt att Nathalie skulle spela matchen, då hon var sjuk. Hon kom ändå in i mittperioden och lyfte Svala en nivå.

– Hon var riktigt bra och kul att hon också fick avgöra, säger tränaren Andreas Kunow.

Mörlundalaget fick verkligen en smakstart på matchen då Sandra Madestam fixade 1-0 redan efter tio sekunders spel. Kanske gick det för lätt. När matchklockan tickat upp till 18:20 hade nämligen Sävsjö vänt på steken och ledde då med 4-1 – som blev till 5-3 innan den första perioden kunde summeras. Mittperioden blev Svalas. Efter mål av Emma Adolfsson, Nathalie Larsson, Nathalie Johansson och Sandra Madestam var ställningen 7-7 inför avgörandet i sista perioden.

Sex stolpskott

– Vi borde helt klart ha varit i ledningen efter två perioder, men vi hade för mycket markeringsmissar och svårt att göra mål, säger Nathalie Johansson.

Jo, minst sagt. Andreas Kunow berättar att han räknade till sex (!) stolpskott sista fyra minuterna av matchen.

Sävsjö hade också ett gyllene läge, men straffen i slutminuterna missades. Istället var det Svala och Nathalie Johansson som fick det sista ordet. Hon satte 8-7 och såg till att Svala är i fortsatt serietopp.

Nathalie Johansson var bäst i laget tillsammans med Sandra Madestam och Emma Adolfsson. Unga målvakten Bam Phonraksa fick också beröm.

Mål och assist: Sandra Madestam 2+2, Nathalie Johansson 2+0, Julia Pettersson 1+1, Amanda Blom 1+0, Emma Adolfsson 1+0, Nathalie Larsson 1+0, Sara Eskilsson 0+1, Emma Svensson 0+1.