Kan blanda sig in i toppstriden: "Ser väldigt bra ut"

Säsongens match? Det kan det mycket väl vara för Vimmerby IBK, åtminstone hittills. Vinner man mot Ingelstad på fredag är man i allra högsta grad med i toppstriden. "Vi väljer att fokusera på vår egen prestation", säger tränaren Alexander Pettersson.

Victor Wall har gjort comeback i VIBK och finns med i truppen till nyckelmatchen mot Ingelstad.

Victor Wall har gjort comeback i VIBK och finns med i truppen till nyckelmatchen mot Ingelstad.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-01-12 19:00

Segern borta mot Värnamo i återstarten var väldigt viktig för VIBK:s herrar. Den gav lite andrum, efter två raka förluster innan uppehållet. Dessutom har man nu häng på toppen. Serietrean Ingelstad IBK är bara två pinnar före VIBK. Och lagen möts i Vimmerby idrottshall på fredag kväll.

– Vi har mött dem en gång tidigare under säsongen, så jag skulle säga att vi har bra koll på dem. Sen finns det även video att tillgå från deras matcher, menar Alexander Pettersson, tränare för VIBK.

Vad måste ni se upp med?

– De spelar 2–2–1 och kliver ganska högt med sin topp. För oss gäller det att kunna komma förbi deras press och sen vet vi att vi är starka ner vi får ner bollen djupt.

Tränaren är tydlig med att man inte vill lägga för mycket fokus på motståndet.

– Nej, vi väljer att fokusera på oss själva och vår egen prestation.

Rutinerade Victor Wall gjorde comeback i VIBK innan uppehållet och var med senast mot Värnamo. Han kommer att spela mot Ingelstad också.

– Han har blivit som ett nyförvärv, till viss del. Sen kommer han nog inte att spela hela säsongen, det tror jag inte. Men man ska aldrig säga aldrig, haha.

Hur ser det ut i truppen i övrigt?

– Det ser väldigt bra ut. Hugo Samuelsson är tillbaka från sin skada. Vi har ingen spelare som i nuläget ser ut att missa matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!