VIBK åkte ut i gruppen: "Fick svar på en del saker"

Vimmerby IBK spelade traditionsenligt Björnslaget i Göteborg under helgen. Den här gången blev det uttåg redan i gruppspelet, efter en tung förlust i sista matchen. "Vi har fått svar på att vi har en del saker vi behöver titta på framöver", säger tränaren Alexander Pettersson.

Vimmerby IBK var i Göteborg under helgen och spelade turnering.

Vimmerby IBK var i Göteborg under helgen och spelade turnering.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2022-09-04 14:55

Varje höst brukar Vimmerby IBK åka iväg till Göteborg för att spela turneringen Björnslaget. Det var ingen skillnad i år. 

Den här gången ställdes man mot Lindås Rasta IBK, norska Sarpsborg Sharks och Gransholms IF i gruppen. VIBK inledde med att spela oavgjort mot Lindås (3–3), innan man tog en stark seger mot Sarbsporg med 7–2.

– Mot Sarpsborg var vi väldigt effektiva och hade jättebra fart i anfallsspelet, säger tränaren Alexander Pettersson.

Tyvärr för VIBK:s del blev det förlust i den avslutande matchen mot Gransholm, vilket innebar att man slutade trea och missade slutspel.

– Gransholm är ett lag vi har i serien och de spelade högre upp i banan och var mer aggressiva. Vi var kanske lite slitna och var inte riktigt på tå. Visst, man vill alltid gå så långt som möjligt, men som jag sa till spelarna efteråt så är det nyttigt att åka på smällar ibland, menar Pettersson, som fick en hel del svar från turneringen.

– Ja, vi fick svar på en del saker som vi ville ha svar på. Sen har vi fått svar på att vi har en del saker vi behöver titta på framöver.

Som vad?

– Egentligen spelet när vi får press på oss. Där ser vi att vi behöver hitta lösningar. Sen är det mycket nytt i försvarsspelet, där vi behöver fortsätta nöta. Nu saknade vi en del spelare också, så vi var lite tunna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!