VIBK höll länge jämna steg – föll mot Hovshaga

Nä. Det blev ingen seger i det sista framträdandet i hemmahallen för målvakten Patrik Karlsson – eller för VIBK den här säsongen. Gästande Hovshaga vann med 7–3. "Jag tycker vi gör en bra match", säger avgående tränaren Michael Elmér

Veteranen Patrik Karlsson gjorde sin sista match i hemmahallen.

Innebandy2022-03-04 21:20

Resultatet var intet på något sätt oväntat.

Som bekant släcktes Vimmerbys drömmar om att stanna kvar i ettan tidigare i veckan. För VIBK var därför matchen mot Hovshaga helt betydelselös, ur det perspektivet. För Växjölaget var den desto viktigare, då de spelade för att säkra nytt kontrakt i division ett.

Veteranmålvakten Patrik Karlsson gjorde sin sista A-match i Idrottshallen och avtackades av klubben för lång och trogen tjänst.

Han avslutade också inför hemmapubliken på allra bästa sätt:

– "Bobby" var vår bäste spelare tillsammans med Emil Johansson, säger Michael Elmér.

Vimmerby fick en jobbig start, då Hovshagas Magnus Gustafsson satte 1–0 redan efter en minuts spel. Vimmerby höll ändå jämna steg i den första perioden. En period som gästerna vann med 3–2 efter VIBK-mål av Jonatan Green och Emil Johansson.

Mittperioden blev målfattig. Det var endast Linus Persson som hittade nätet då han fixade 4–2 i spel numerärt överläge.

– Jag tycker inte att det speglade matchen i andra perioden. Sett till antal heta chanser så borde vi ha vunnit den med något eller några mål, menar Elmér.

Hovshaga gick sedan fram till både 5–2 och 6–2. I slutet satsade VIBK allt på ett kort.

– Vi tog ut målvakten sista fem minuterna för att göra allt för att försöka komma ifatt. Vi hade också ett ansvar gentemot Växjö Ungdom, som kämpade för nytt kontrakt.

Satsningen gav ett mål i form av en reducering av poängkungen Jonatan Green i slutminuten. Hovshaga lyckades ändå få sista ordet då Mattias Håkansson gjorde lagets sjunde mål, sex sekunder före slutet.

Vimmerby IBK slutar på elfte plats i tabellen och har Kalmarsund Ungdom kvar att möta i den sista omgången.

VIBK valde ett nytt försvarsspel i den här matchen. En satsning som föll väl ut.

– Det var roligt att se att det fungerade så pass bra med tanke på att vi inte tränat på det så mycket.

MÅLEN:

Första perioden: 0–1 (01.01) Magnus Gustafsson, 0–2 (08.44) Fredrik Magnusson, 1–2 (13.11) Jonatan Green (Adrian Brorsson), 1–3 (16.51) Lucas Sjöqvist), 2–3 (18.18) Emil Johansson (John Pettersson).

Andra perioden: 2–4 (36.59) Linus Persson, spel 5/4.

Tredje perioden: 2–5 (42.02) Gustav Åberg, 2–6 (51.36) Linus Persson, 3–6 (59.36) Jonatan Green (Mattias Zeilon), 3–7 (59.54) Martin Håkansson.

Vimmerby IBK föll i säsongens sista seriematch på hemmaplan.