Så löser RIF publiktrycket

Många vill se söndagens avgörande match mellan Rimforsa och Solfjäderstaden – men Åsundahallen har bara plats för 200 åskådare. "Vi har hittat en modell som känns rätt", säger Tobas Lundh i innebandysektionen.

150 personer får plats på "hyllan" i Åsundahallen.

150 personer får plats på "hyllan" i Åsundahallen.

Foto: ossian

Innebandy2019-03-21 11:30

För att undvika ett publikkaos har RIF beslutat följande:

* Spelartruppen får fördela 60 biljetter till nära och kära.

* Solfjäderstaden får drygt 40 biljetter.

* De resterande 100 biljetterna säljs på plats till de som är medlemmar i Rimforsa IF. Det är först till kvarn som gäller.

– Från början tänkte vi ha det helt öppet, som vid en vanlig match. Men då blev det mycket snack på sociala medier där folk uppmanades att komma tidigt för att få plats. Det hade kunnat bli kaos, säger Tobias Lundh.

Hur många biljetter skulle ni kunna sälja, tror du?

– Säkerligen 500. Vi märker att intresset är jättestort. Men vi måste förhålla oss till reglerna. På grund av brandsäkerheten får det vara max 150 personer på "hyllan". Sedan finns det plats för ytterligare 50 runt sargen.

Sista matchen

Tobias Lundh var själv med och drog igång innebandyverksamheten i Rimforsa för drygt 20 år sedan. Han säger så här om söndagens avgörande match:

– Det är skitstort för hela föreningen. Historiskt sett har det spelats större matcher på fotbollssidan, men innebandymässigt är det utan tvekan det största som hänt.

Sedan starten 1998 har det spelats omkring 250 A-lagsmatcher i Åsundahallen. Förmodligen blir det här den allra sista – innan RIF flyttar in i den moderna hallen på Hackelområdet.

– Det har varit en del oförglömliga minnen. Det är helt sanslöst att allting avslutas med en avgörande seriefinal, säger Tobias Lundh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!