Max 150 i publiken på seniormatcherna

Vimmerby IBK kommer ta in max 150 åskådare på klubbens seniormatcher i idrottshallen framöver. På ungdomsmatcherna tillåts ingen publik.

Vimmerby IBK tar emot max 150 åskådare på seniormatcherna i idrottshallen framöver och kräver vaccinpass.

Vimmerby IBK tar emot max 150 åskådare på seniormatcherna i idrottshallen framöver och kräver vaccinpass.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-01-12 09:00

Till följd av de senaste restriktionerna på grund av den ökade smittspridningen i samhället får idrottsevenemang ta emot max 500 åskådare. I Idrottshallen i Vimmerby fungerar inte det om man samtidigt ska hålla rekommenderat avstånd mellan publiken.

– För att kunna ha en meter mellan sällskapen har vi efter att ha mätt upp läktaren i hallen kommit fram till att 150 åskådare är gränsen. Dessutom är det vaccinpass som gäller för att komma in och gärna att man förbokar sin plats, säger Vimmerby IBK:s ordförande Linda Södergren.

Den nya gränsen gäller tills vidare på såväl klubbens herr- som damlagsmatcher på seniornivå. Herrarna möter Nyköping hemma på lördag härnäst. Laget har haft runt 230 åskådare i snitt den här säsongen och i den senaste matchen mot Ledberg i fredags var det publiksiffran 169.

– Att vi kan ta in 150 gör i alla fall att de flesta som brukar vilja komma kan göra det.

Vad innebär det ekonomiskt för klubben med minskade publikintäkter?

– Skillnaden blir inte så stor jämfört med tidigare under den här säsongen. Tittar man på för ett par år sedan då vi hade ett snitt på runt 500 så skiljer det desto mer.

Klubben har även tvingats ta beslutet att inte tillåta publik på ungdomsmatcherna.

– Det är endast chaufförerna till bortalaget som får komma in. Vi har inte tillgång till funktionärer som kan kolla vaccinbevis på alla de matcherna och då måste vi göra så även om det är tråkigt. Det är bara hoppas att det vänder snart.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!