Så ställer VIBK upp i fredagens svåra bortamatch

Ledberg på bortaplan. Det är nästa uppgift för Vimmerby IBK. "Jag förväntar mig en tät och jämn match", säger tränaren Michael Elmér.

Linus Olsson startar i målet.

Linus Olsson startar i målet.

Foto: Michael Nordin

Innebandy2020-10-09 08:30

På förhand är det en av säsongens tuffaste matcher. Ledberg är ett förväntat topplag och har tagit fem av sex poäng så här långt.

– Jag kollade på deras senaste match mot CL98 och det är ett lag som man ska ha full respekt för. De har några spetsspelare, inte minst Adam Zetterström som tidigare har spelat i SSL med Linköping. Det är en liten trollgubbe som kan göra mycket på små ytor, säger Michael Elmér.

Vimmerby kommer närmast från en imponerande förlängningsseger mot seriefavoriten Hovslätt (9–8). Då reste sig VIBK flera gånger från jobbiga underlägen.

– Det gav arbetsro att vinna i sudden, men vi måste snabbt ner på jorden igen. Det var inte bra att vi hamnade i tre stycken tremålsunderlägen, säger Elmér.

Han är nöjd med den senaste träningsveckan, frånsett ett par sjukdomar.

– Risken är stor att varken Albin Alfonsson eller Jack Fridh kan vara med mot Ledberg. Det innebär att vi gör några förändringar i formationerna.

Preliminärt ställer VIBK upp med följande lag:

Målvakt: Linus Olsson (Patrik Karlsson).

Förstafemma: Johan d.ä. Carlsson, Hampus Carlsson – Jonatan Green, Victor Wall, Elias Travtjenko.

Andrafemma: Ricky Gustafsson, John Pettersson – Jesper Nilsson, Mattias Zeilon, Sebastian Elmér.

Tredjefemma: Kalle Hjelmland, Johan d.y. Carlsson – Kevin Hultman, Kevin Rosén, Adrian Brorsson.

Albin Westergren, som saknades mot Hovslätt på grund av sjukdom, finns med på bänken. Kvällens match spelas i Campushallen, Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!