Efter tunga fjolåret – Green är tillbaka med besked

Det blev inte som han hade tänkt sig i Vetlanda förra säsongen i division 1. Då valde Jonatan Green att återvända till Vimmerby IBK och stjärnan har vaknat till liv. 13 poäng på de två inledande matcherna är facit för lagets viktiga kugge. "Skönt att det lossnar direkt", säger han.

Jonatan Green har imponerat i de två inledande matcherna för VIBK.

Jonatan Green har imponerat i de två inledande matcherna för VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-10-13 14:32

Det har blivit en perfekt start på säsongen för både VIBK och Jonatan Green. Två raka segrar med en målskillnad på 23 gjorde mål och sex insläppta. Green har legat bakom många av målen.

– Man kan inte få en bättre start än vad både jag och laget har fått. Man vet aldrig var man står inför serien ska dra igång och det är alltid mycket tankar. Skönt att det har lossnat direkt. Det finns inte mycket att klaga på och vi har fått maximal utdelning, säger Jonatan Green. 

Med sina 13 poäng på de två inledande matcherna vill inte Green sätta någon onödig press på sig själv. Han vill bara fortsätta göra sitt för att Vimmerby ska vinna så många matcher som möjligt.

– Jag sätter aldrig upp några poängmål. Men det är alltid kul att bidra. Jag tror jag aldrig fått en sådan bra start i division 2.

Är tryggheten i VIBK en av anledningarna till succén?

– Klart att det är en stor bidragande faktor. Jag kommer från en halvdan säsong i Vetlanda och i Vimmerby vet jag vad jag får. I VIBK roterar man inte så mycket och håller ihop samma femmor. Det är en trygghet. Sedan är det roligt att spela med Victor Wall ige. Vi hittar varandra väldigt bra. 

På lördagen möter Vimmerby KFUM Jönköping på bortaplan.

– Det ska bli spännande och en tuff uppgift. De är en av seriefavoriterna, så det blir ett bra test för oss. Jönköping har öppnat med en vinst och en förlust. 

Poängligan division 2

Vimmerbys Jonatan Green har ryckt åt sig en överlägsen ledning i poängligan. Här är topp-tio inför fredagens omgång (VIBK spelar lördag)

1) Jonatan Green, VIBK 13 (4+9)

2) William Björngard, VIBK 7 (5+2)

3) Elliot Monas, Växjö 6 (4+2)

4) Sebastian Samuelsson, Ingelstad 6 (4+2)

5) Tim Lindberg, KFUM Jönköping 6 (4+2)

6) Erik Petersson, Sävsjö 6 (2+4)

7) Alexander Berglund, Väckelsång 5 (4+1)

8) Wiggo Rehn, Sävsjö 5 (5+1)

9) Alfred Karlsson, Väckelsång 5 (3+2)

10) Fredrik Anarp, Nässjö 5 (3+2)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!