Säsongens skönaste seger"

Glädjen var total när slutsignalen ljöd i toppmötet mellan Vimmerby IBK och Vetlanda.En av de allra gladaste var poängkungen Jonatan Green. – Det här var säsongens skönaste seger. Den tar priset, säger matchvinnaren och bjuder på ett stort leende efteråt.

Skön seger. Vimmerby lyckades vända 4-6 och vinna med 7-6 mot Vetlanda.

Skön seger. Vimmerby lyckades vända 4-6 och vinna med 7-6 mot Vetlanda.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2018-01-05 21:39

Det var inte särskilt överraskande att det var just Green som klev fram och satte det avgörande målet. Han var - liksom hela VIBK - glödhet sista tio minuterna av matchen.

– När vi reducerade till 4-5, så tycker jag att vi tar över helt. Dom blev skärrade. Det var starkt av oss att vända på matchen, inte minst efter deras snöpliga 4-6-mål.

Jonatan Green hade strax innan gjort 4-5 efter en soloprestation och skott från långt håll. Han låg också bakom 5-6-målet, som Kim Karlsson fixade efter skottretur från Green. Strax efter Mattias Kåhlmans kvittering, klev han fram igen.

– Jag fick bollen på egen planhalva, slog en tunnel på en av deras spelare och sköt i steget vid bortre stolpen.

Målet innebar 7-6 och vändningen var ett faktum. Trots hårt tryck i slutet lyckades inte Vetlanda kvittera.

– Det känns fantastiskt bra. Det var verkligen en sexpoängs-match. Hade vi förlorat hade vi varit två poäng bakom dem. Nu är vi fyra före istället.

I slutsekunderna stod VIBK-målvakten Patrik Karlsson för en avgörande räddning.

– Jag fick ut en arm och räddade. Ett tag trodde jag att bollen gick i mål, men det gjorde den inte. Det här var en riktig lagseger. Vi lyfter oss i sista perioden och hade en jäkla bra inställning då, säger Patrik Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!