Säsongens viktigaste match för VIBK

Kampen om seriesegern i division två-innebandyn kan knappast bli mer spännande. På fredag kan det avgöras, när ettan Vimmerby IBK tar emot tvåan CL98IC. "Vi vill visa att det här är ett helt nytt Vimmerby", säger Michael Elmér, tränare i VIBK.

Ska VIBK dryga ut serieledingen eller ska CL98IC ta över den? Svaret får vi på fredag kväll.

Ska VIBK dryga ut serieledingen eller ska CL98IC ta över den? Svaret får vi på fredag kväll.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-01-23 16:00

Efter 14 omgångar står Vimmerby IBK på 36 poäng och leder serien. Där bakom jagar CL98IC med 34 poäng. På fredag möts lagen i Vimmerby Sporthall i vad som är en högintressant seriefinal. 
– Det här är något utöver det vanliga. Man har en bubblande känsla i kroppen, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

En VIBK-seger hade drygat ut ledningen i toppen medan en förlust hade gjort att man tappar serieledningen. VIBK har annars gjort en urstark januarimånad och besegrat serietrean och seriefyran. Nu kommer det riktigt stora testet.
– Vi har spelat så kallade seriefinaler tidigare men det har varit tidigt under säsongen. Nu är vi inne i omgång 15 och ska spela en seriefinal sent in på säsongen istället. Jag har tidigare sagt att januari skulle bli en nyckelmånad och kan vi stå där med nio poäng mot de tre andra topplagen när januari är över så ser utgångsläget fantastiskt bra ut, säger Michael Elmér. 

VIBK har haft det tufft mot CL historiskt sett. Förra säsongen förlorade man båda mötena mot Kalmarlaget och den här säsongen förlorade man den första matchen mot dem. Då blev det 5–3 till CL på deras hemmaplan. Men VIBK har visat att gamla företeelser inte verkar störa dem den här säsongen.
– Vi vill visa att det här är ett helt nytt Vimmerby. Vi är inte det gamla Vimmerby längre, menar Elmér.

I förra hemmamatchen, mot Nybro, slog VIBK publikrekord för säsongen. Nu hoppas man återigen på ett stort stöd i hallen, men det finns ett dilemma.
– Vimmerby Hockey har ju sin sponsormatch med gratis entré samma dag och vi har försökt flytta vår match. Men nu är läget som det är och vi får göra vad vi kan. Förhoppningsvis blir det ändå en bit över 500 på plats, säger VIBK-tränaren.

När matchen väl drar igång på fredag kommer Elmér att rulla på tre femmor från start.
– Jag ser inget skäl till att inte ge 15 spelare förtroendet från start.
Vad vill du se av dina spelare på fredag?
– Att vi tagit de stegen som vi velat ta och att vi gör en likadan insats som vi gjort mot seriefyran och serietrean tidigare. Vi ska spela moget och med tålamod.

VIBK kommer till matchen med 17 utespelare och två målvakter.
– "Elof" (Jonas Elofsson) har haft lite småskavanker så vi får se hur det blir med honom, avslutar Elmér.

Michael Elmér har lett VIBK till 12 segrar på 14 matcher i division två hittills.
Michael Elmér har lett VIBK till 12 segrar på 14 matcher i division två hittills.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!