Säsongsavslutning för lokala lagen – så slutar de

Division 4-serien i innebandy avslutades på lördagen med tre lokala lag i spel. Bäst gick det för Vimmerby IBK B, som vann med 10–8 mot serietrean Aneby.

HM IS slutar sjua i division fyra.

Innebandy2022-03-19 16:43

Nässjö B–IBK Svala 13–1

Nässjö tryckte gasen i botten och gjorde processen kort med Svala. Bortalaget kvitterade visserligen till 1–1 i den första perioden – men det skulle visa sig bli deras enda mål för dagen. Nässjö vann till slut med klara 13–1.

Henrik Svensson gjorde Svalas mål.

Svala slutar sist i serien, med fyra poäng på 16 matcher.

Vimmerby IBK B–Aneby SK 10–8

Vimmerby B:s tog sin femte seger på de sex senaste matcherna.

Laget spelade bra i första perioden hade ledningen med 3–0 genom två mål av Viktor Nilsson och ett mål av Linus Hemmingsson. Även i andra perioden var det hemmalaget som var starkast och vann perioden med 5–3. I tredje perioden var det i stället Aneby som hade greppet och också vann den med 5–2. VIBK B kunde ändå hålla undan och vinna matchen med 10–8.

Viktor Nilsson stod för fem poäng, varav två mål. Edjis Senbergs gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål. Rutinerade Jonas Friberg gjorde tre mål.

VIBK B slutar på fjärde plats, fem poäng bakom tvåan Nässjö.

Westervik B–HM IS 9–9

Westervik ryckte inledningsvis åt sig ledningen med 3–0. HM IS höjde sig rejält i den andra perioden och gjorde hela nio mål. Några fler bortamål blev det däremot inte. Istället kom hemmalaget tillbaka och hämtade upp till 9–9.

HM IS Robert Karlsson stod för fyra poäng, varav två mål. Gabriel Rickardsson gjorde två mål och totalt tre poäng.

Säsongen summeras med en sjundeplats för HM IS.