Perfekt avstamp inför kvalet – galen formtopp

Seger på seger, på seger. Vimmerbys damlag i innebandy är i princip ostoppbara. Färjestaden försökte visserligen, men lyckades inte. "Vi fick ett bra genrep inför kvalet", säger tränaren Michael Nilsson efter 5–3-vinsten.

Emma Sjökvist hyllades stort efter insatsen mot Färjestaden.

Emma Sjökvist hyllades stort efter insatsen mot Färjestaden.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-03-18 21:40

På onsdag är det dags. Då spelar VIBK första matchen i kvalspelet till ettan. Ingelstad kommer på besök, vinnare av sin division två-serie. På helgen väntar sedan returen. 

Vimmerby lär bli svårslaget. Det blir så när man vunnit tolv av de senaste 13 matcherna. Vi får gå tillbaka till 22 oktober (!) sedan VIBK gick tomhänta från en match. Det är ett mäktigt facit och tyder på att man hittat helt rätt med både spel och lagbygge. 

Självförtroendet kommer förstås också att vara på topp – och förstärktes ytterligare via triumfen mot Färjestaden i lördags. 

– Vi börjar lite trevande och får inte igång spelet i första perioden, men sen är det bra. Vi visar stark vilja och spelarna sänder bra signaler. Matchbilden blev den vi trott på förhand. Färjestaden är rappa och sätter ganska hög press. De spelar ungefär som Ingelstad. Sen vet man förstås aldrig hur det blir när vi möts. 

Tränare Nilsson hade dock gärna sett en större effektivitet på chanserna som skapades. Nu blev det ändå fem mål. Det räckte till en ny seger. 

Han gav stort beröm till Emma Sjökvist, som han tyckte gjorde en fantastisk insats. Även Tess Fridh fick extraplus, liksom målvakten Ida Nyman. 

Mål och assist: Tess Fridh 2+1, Emma Sjökvist 1+2, Ammelie Lennström 0+2, Emmy Karlsson 1+0, Wilma Nilsson 1+0. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!