Seger för VIBK trots dålig start: "Vi spelar moget"

Vimmerby IBK fick det inte riktigt att stämma inledningsvis i träningsmatchen mot seriekonkurrenten Craftstaden Oskarshamn. Sedan höjde man sig och fick till slut jubla efter 7–4-vinsten.

Måljubel för VIBK.

Måljubel för VIBK.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-08-28 22:17

Kommande säsong möts Vimmerby IBK och Crafstadens IBK Oskarshamn i division 1. Men redan under fredagen spelade lagen en träningsmatch då man fått sina andra planerade träningsmatcher inställda. Med kort varsel bestämdes det att VIBK och Craftsaden skulle spela i Vimmerby Sporthall – och det var VIBK som visade sig vara starkast. 

Efter en svajig inledning i den första perioden tog VIBK tag i det och lyckades få med sig 2–2 in till den första periodpausen. 

– Första tio minuterna sitter vi kvar i omklädningsrummet, säger VIBK:s assisterande tränare Alexander Pettersson. 

Han fortsätter:

– Vi spelar naivt och slarvigt men tar tag i det någonstans efter halva perioden. Det är där matchen svänger över, även om det är jämnt hela tiden. 

Den andra perioden var lika jämn resultatmässigt och lagen gjorde varsitt mål, innan VIBK verkligen ryckte ifrån. I den tredje perioden kom 4–3 och 5–3, vilket avgjorde matchen. Till slut skrevs segersiffrorna till 7–4 för VIBK.

– Det finns mycket positivt att ta med sig från den här matchen och vi spelar moget, säger Pettersson, som berömde målvakten Patrik Karlsson och den så kallade "röda femman" i VIBK:

– "Bobby" (Patrik Karlsson) räddar oss i den första perioden. Sen är vår "röda femma" väldigt bra, med Jesper Nilsson, Sebastian Elmér och Mattias Zeilon där uppe. 

Varför kallas den "röda femman"?

– Haha, för att de har röda västar på träningarna. Vi jobbar inte med första- andra- och tredjefemma utan vi kör med färger.

Målen i VIBK: Jonatan Green (3), Johan d.ä. Carlsson, Sebastian Elmér, Mattias Zeilon, Jesper Nilsson.

Jonatan Green forsar fram på kanten.
Jonatan Green forsar fram på kanten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!