Seger i träningspremiären för Vimmerby IBK

Vimmerby IBK fick med sig en seger från säsongens första träningsmatch. "Det var kul att se hur hela laget samarbetade", säger tränaren Micael Nilsson.

Elin Andersson gjorde matchens enda mål när VIBK-damerna vann.

Elin Andersson gjorde matchens enda mål när VIBK-damerna vann.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-08-17 18:30

VIBK-damerna, som även i år spelar i division 1, inledde träningsmatchandet under söndagen med bortamatch mot division 2-laget Jönköpings IK Ungdom. 

Efter nästan 60 minuters mållöst spel kom så avgörandet, när VIBK:s Elin Andersson kunde pricka in segermålet med knappt 30 sekunder kvar av matchen. 

– Jag tittar inte så mycket på resultat men visst är det skönt att gå ifrån en match med en seger, konstaterar VIBK-tränaren Micael Nilsson efter 1–0-vinsten.

Han var nöjd med det han fick se av sina spelare under matchen.

– Vi fick låna in två spelare från yngre led och åkte till slut dit med två femmor. Alla följer verkligen direktiven och även om Jönköping vaskar fram några chanser så reder vi ut det. Wilma (Djurstedt) spelar stort i målet och får också hjälp av försvaret när hon behöver det. Framåt skapar vi också chanser och spelar med metodik och tålamod. Det här var en premiär med mersmak, säger Nilsson, som berömde hela laget för insatsen:

– Det här var en lagprestation och det var kul att se hur hela laget samarbetade. 

Härnäst (26 augusti) väntar en tävlingsmatch för laget, när man går in i Smålandscupen. Då möter man Tranås hemma i Vimmerby Idrottshall. I VIBK:s grupp finns även Nässjö och Vetlanda.

– Vi har haft jättebra uppslutning på försäsongen och tjejerna har gjort ett fantastiskt jobb. Ska man kunna hävda sig så krävs det att man ligger i och tränar. Det är kul att de tagit sig an den här uppgiften.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!