Segerjubel

Westerviks IBK vann seriefinalen hemma mot Barnarp med övertygande 11-6 (3-0, 3-3, 5-3). 570 åskådare följde matchen vilket innebar att ett nytt prydligt publikrekord sattes.

Segerjubel. Westerviks IBK vann seriefinalen mot Barnarp och gick därmed upp i serieledning. I sista omgången på fredag borta mot Älmhult kan laget ta steget upp i division II. Allt som krävs är en poäng.

Innebandy2009-02-23 07:20

- En stark laginsats med en härlig inramning, sa WIBK-tränaren Michael Elmér som också kunde konstatera att hans lag nu bara är vinst ifrån serieseger och avancemang till division II.
Westervik grundlade segern genom en stark inledning av matchen. Doldisen Mathias Svensson som bara gjort två mål totalt tidigare under hela säsongen var glödhet i början:
? 3.01: 1-0 petade Mathias in på en retur efter ett skott från Magnus Karlsson.
? 3.46: 2-0 satte Mathias iskallt mellan benen på målvakten sedan han fått ett instick från Jesper Wennerberg bakom målet.
Första perioden präglades sedan av en hel del utvisningar. WIBK hade just klarat en sekvens i spel tre mot fyra då de fick en chans att spela fem mot fyra. Då klev assistkungen Mattias Kåhlman fram och pricksköt 3-0 från snäv vinkel rakt upp i nättaket.

Mer Kåhlman
Andra perioden började Westervik i spel fyra mot fem och hade just klarat det numerära underläget när Barnarp gjorde 3-1.
Westervik stördes dock inte nämnvärt av det utan pumpade på framåt i vanlig ordning. Mattias Kåhlman såg med ytterligare två mål till att skaffa laget en 5-1-ledning. Vid båda tillfällena stod backen Magnus Karlsson för framspelningarna.
- Jag brukar ju få agera framspelare själv i vanliga fall, men idag lade Barnarp mycket vikt på att plocka bort Christian Eriksson i vår femma så då fick jag lite mer yta att jobba på. Det var skönt att få sätta de där målen, sa Kåhlman.
Hemmalaget fick sedan en något sämre period då Barnarp kunde reducera två gånger om och få lite mer kontakt vid ställningen 5-3. Innan andra perioden var över kom dock viktiga 6-3 sedan Jesper Wennerberg assisterat backen Christoffer Sjögren som avlossade ett långskott som seglade in bakom en skymd målvakt.
- Det var viktigt att vi fick med oss tre mål att gå på inför sista perioden i det läget. Det gav oss lite mer arbetsro.