Segermaskinen fortsätter ånga på

Fem mål på sex minuter gav ny trepoängare till Vimmerby IBK.

Innebandy2015-10-19 05:37


3-3 efter två täta och tempostarka perioder. Sedan exploderade Vimmerby IBK i inledningen av den tredje. På drygt sex minuter gjorde laget fem mål och gick fram till 8-3.

- Vi är ganska starka i slutet av matcherna, säger den spelande tränaren, Jonas Friberg, efter 10-6 mot Nässjö.

Serieledaren i division 2, Vimmerby IBK, ångar på. I går kväll kom fjärde raka segern och tillsammans med Hovshaga ståtar man nu med full pott i toppen av tabellen.

Hemmamatchen mot Nässjö blev dock ett riktigt kraftprov för VIBK. Gästerna är det klart bästa lag man mött den här säsongen - storväxt, fysiskt och med en snabb offensiv.

- Jag är ganska imponerad av dem, men när vi spelar loss och gör det med högt tempo, då är vi bättre, säger Jonas Friberg.

Och visst har han rätt i det. Framför allt är Vimmerby ett betydligt mer bollskickligt lag än vad Nässjö är. Under de första fem minuterna kunde man nästan luras att tro att VIBK spelade powerplay.

Vimmerby IBK:s satsning inför säsongen och framgångar i inledningen av den, har även gjort att publiken har hittat tillbaka till Vimmerby idrottshall. I går fanns hela 558 personer på läktarna.

- Underbart med ett sådant stöd. Det är ju som på den gamla goda tiden, säger Jonas Friberg.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!