Green matchvinnare i förlängningen: "Rättvist"

Vimmerby IBK behåller sin segersvit. Men det satt hårt åt hemma mot Tenhults IF på torsdagskvällen. Det krävdes en förlängning där Jonatan Green avgjorde sent med 7–6. "Det var rättvist att vi fick vinna till slut, men Tenhult var värda sin poäng med", sa VIBK-tränaren Alexander Pettersson.

Jonatan Green skriker ut sin glädje efter att ha avgjort för VIBK i förlängningen mot Tenhult.

Jonatan Green skriker ut sin glädje efter att ha avgjort för VIBK i förlängningen mot Tenhult.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2023-12-07 22:18

Det var en toppmatch på förhand och det visade sig tidigt att Tenhult skulle bjuda upp till en rejäl kamp. Gästerna tog ledningen, men VIBK fick med sig 1–1 genom att utnyttja en bjudning.

I andra small det tidigt två gånger om bakom debuterande VIBK-målvakten Hugo Miss. Då valde Alexander Pettersson att ta timeout.

– Vi gjorde en svag första period så jag höjde rösten rejält i den första pausen. Trots det kom vi ut lojt i början av andra med så då behövde vi få till en förändring. Timeouten i kombination med att jag kastade om i formationerna gav i alla fall effekt, sa han.

Med tre mål inom loppet av drygt sex minuter vände VIBK till 4–3. Tenhult utjämnade sedan innan andra perioden var över.

Den tredje perioden blev en rafflande kamp där båda lagen gick för det. Bortalaget tog ledningen två gånger om, men Vimmerbyspelarna gav sig inte. Knappa åtta minuter från slutet kvitterade Kalle Hjelmland till 6–6 med sitt första mål för säsongen.

undefined
Kalle Hjelmland tackar Mattias Zeilon för framspelningen till 6-6 som innebar hans första mål för säsongen.

Dryga minuten från slutet fick Amin Roissi ett gyllene läge att avgöra för hemmalaget. Han hade öppet mål, men fick inte träff på bollen riktigt och fick se den rulla tätt utanför.

Matchen gick istället till förlängning. Där fick VIBK spela power play i slutminuten och 21 sekunder före full tid klev poängkungen Jonatan Green fram och avgjorde.

– Det blev en riktigt rafflande match med många ansikten. Det var heta känslor där ute, men resultat kändes ändå rättvist till slut. Vi avgjorde och behöll vår segersvit intakt, men Tenhult gjorde det ändå bra och var värda sin poäng, sa Pettersson som gav beröm till Elliot Kronstrand, Kalle Hjelmland och William Björngard.

undefined
Adam Arnedal fick spela forward för Tenhult och gjorde mål.

Tenhults Adam Arnedal var också tillfreds med att laget fick med sig en poäng.

– Vi spelar betydligt bättre, även om vi bjuder på en del enkla mål. Vi fick sent återbud av fem spelare inför matchen så det var starkt att vi lyckades ta en poäng. Jag fick kliva upp och spela forward för första gången i mitt liv. Det blev ett mål och jag hade lägen för mer, men det gick ändå ganska bra, sa han.

Poäng VIBK: Mattias Zeilon 1+2, Elliot Kronstrand 1+2, Jonatan Green 2+0, Karl Hjelmland 1+0, William Björngard 1+0, Hugo Samuelsson 1+0, Elias Travtjenko 0+1, Hampus Carlsson 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!