Siktar på att dra igång herrlag igen

Herrinnebandyn gör comeback i Mariannelund – efter bara fem månaders vila. – Det är vår ambition, säger Anders Ingvarsson, innebandyansvarig i HM IS.

Anders Ingvarsson och hans HM IS siktar på att starta upp herrinnebandyn igen.

Anders Ingvarsson och hans HM IS siktar på att starta upp herrinnebandyn igen.

Foto:

Innebandy2016-04-21 14:41

I november, mitt under den gångna säsongen, lade HM IS sitt herrlag i malpåse på grund av brist på spelare och begärde sig ur division 3.

Då var det en nedstämd Anders Ingvarsson som sade följande till Vimmerby Tidning:

”Beslutet var oundvikligt. Situationen har varit liknande de senaste åren men när serien väl har kommit i gång så har spelarna kommit till oss. I år har vi tyvärr inte sett den effekten”. 

Nu, bara fem månader senare, är tongångarna mer positiva och klubben har bestämt sig för att satsa igen. Och det på goda grunder.

– Vi ska absolut inte hamna i samma sits som i fjol. Nu ska vi ta ett tidigt beslut som görs senast 9 maj, vilket är sista dagen för serieanmälan. Då vet vi hur många som är villiga att ställa upp och det finns ingen anledning att betala anmälningsavgiften på 6 500 kronor om allt hänger i luften, säger Anders Ingvarsson. 

Tränare tackade nej

Men de vill verkligen få ihop det trots att det är mycket arbete som krävs. 

– Vår ambition är att komma i gång igen, sen är vi inte riktigt där än. Vi har ett stycke kvar. 

Hur många spelare har lämnat klartecken?

– Tolv stycken och vi inventerar årets trupp och söker bland gamla spelare.

 Just nu pågår också febril aktivitet med att etablera en organisation runt laget där jakten på en huvudtränare är viktigast. 

– Vi hade hoppats ha en tränare klar nu i dagarna. Men häromdagen fick vi ett nej från vårt huvudspår och det hade varit en lösning här hemomkring. Vi fortsätter söka här i närheten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!