Så ser tränaren på utmaningen: "Då klarar man sig inte"

Livlinorna börjar bli allt färre för Vimmerby IBK. Drömmen är att klara nytt kontrakt i division 1 – men då är tre poäng borta mot FBC Linköping en förutsättning för att den drömmen ska leva. "Vi måste släppa alla spärrar", menar VIBK-tränaren Michael Elmér.

Både Vimmerby IBK och FBC Linköping är inblandade i kampen om att klara nytt kontrakt i division 1. På onsdag kväll möts lagen.

Både Vimmerby IBK och FBC Linköping är inblandade i kampen om att klara nytt kontrakt i division 1. På onsdag kväll möts lagen.

Foto: Arkiv

Innebandy2022-02-22 20:00

Nio poäng upp till säker mark. Fem matcher kvar att spela. Ni förstår... Vimmerby IBK-herrarnas framtid kommer att avgöras inom en snar framtid. Risken att laget åker ur "ettan" är fortsatt stor.

– Det räcker liksom inte att slå Craftstaden, Växjö och plocka någon poäng mot Nyköping under en säsong... Då klarar man sig inte kvar, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

På onsdag kväll väntar kanske säsongens viktigaste match, när VIBK gästar Linköping FBC. Ett Linköping som också är indragna i bottenstriden. De har bara tre poäng ned till Växjö IBK U, som för tillfället parkerar på den tionde och sista nedflyttningsplatsen.

– Vi måste slå Linköping om det här ska leva och det gäller att vi kommer upp i nivå. Vi måste gå ut och släppa alla spärrar om vi ska ha en chans, menar Elmér.

Senast lagen möttes blev det seger för Linköping med 8–4 i Vimmerby idrottshall.

– Linköping kom ut respektlöst i den matchen och spelade precis så som vi förväntade oss. De spelade ungdomligt och trots att man inte hade sina mest namnkunniga spelare med så hade man en väldigt tydlig struktur i spelet. Sen hade de även en målvakt som storspelade och räddade dem. Han blev uttagen till ett landslagsläger någon vecka innan den matchen. 

VIBK-tränaren har varit hemma den senaste tiden efter att ha insjuknat i covid-19. Förra veckan hade även tre spelare i laget drabbats av viruset och missade förlustmatchen mot CL98IC i fredags. Till onsdagens match ser det däremot ljusare ut.

– Vi har egentligen bara någon spelare kvar som står lite mitt emellan. Vi får se om han är tillgänglig imorgon (läs onsdag). Annars så ska alla andra vara tillgängliga, berättar Elmér.

Patrik Karlsson får chansen från start i VIBK:s kasse.

Preliminär trupp till matchen mot Linköping: Patrik Karlsson, Jesper Ahnfeldt, Edjis Senbergs, Emil Johansson, Jonatan Green, Kevin Rosén, Hugo Samuelsson, Johan Carlsson, Thim Isaksson, Mattias Zeilon, Elias Travtjenko, John Pettersson, Adrian Brorsson, Victor Wall, Karl Hjelmland, Hampus Carlsson, Ricky Gustafsson och Kevin Hultman.

På måndagen blev det klart att unge Linus Hemmingsson, född 2005, skriver på ett A-lagskontrakt. Han är klar för spel i Vimmerby IBK till och med 2024.

Vimmerby Tidning live-sänder onsdagens match mellan FBC Linköping och Vimmerby IBK, med start klockan 19:15!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!