Sista pusselbitarna återstår för Vimmerby IBK

Vimmerby IBK har kommit en bra bit på vägen med sitt lagbygge inför nästa säsong i division ett. Nu hoppas man kunna göra klart med de sista förstärkningarna. "Vi har redan 85 procent av truppen klar", säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Michael Elmér har en stor del av Vimmerby IBK-truppen klar inför nästa säsong.

Michael Elmér har en stor del av Vimmerby IBK-truppen klar inför nästa säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-04-25 07:10

Att ta steget upp från division två till division ett innebär givetvis att man också behöver bredda och förstärka sin trupp. Det vet Vimmerby IBK. Man har redan gjort klart med de flesta nyckelspelarna från förra säsongen och plockat in flera nya spelare inför säsongen. 

Några potentiella nyförvärv som ännu inte bestämt sig är William Park och Kim Karlsson.
– Jag pratade med William (Park) nyligen och han ska ge oss besked senast nästa söndag, säger VIBK-tränaren Michael Elmér och fortsätter:
– Vi har gjort vad vi kan för att han ska välja oss. Han har ändå intresse från allsvenskt håll så det är smickrande och positivt att vi fortfarande är med i diskussionerna.

Kim Karlsson, som tidigare sagt att han är osäker på om det blir VIBK för hans del, ska också ge besked senast i slutet på nästa vecka. 

Däremot är en annan spelare väldigt aktuell för VIBK, nämligen Kevin Rosén. Han har precis flyttat hem från Australien och för diskussioner med klubben.
– Kevin är en bra skolad center som också kan spela forward. Han hade sitt stora genombrott i division tre med Husqvarna där han gjorde över 50 poäng en säsong, förklarar Michael Elmér.

VIBK-tränaren har tidigare sagt att han helst vill ha 70 till 80 procent av truppen klar innan maj månad. Nu, i slutet på april, ser det väldigt ljust ut.
– Ja, vi har redan 85 procent av truppen klar skulle jag säga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!