Sjukdomar spökar för Rimforsa i toppstriden

Det är bara två lag som lyckats besegra Rimforsa IF den här säsongen. Söderköping, som gästar Åsundahallen på fredagskvällen är ett av dem. "Ett aggressivt lag", säger tränaren Hasse Karlsson.

Hasse Karlssons Rimforsa IF plågas av skador och sjukdomar inför matchen mot Söderköping.

Hasse Karlssons Rimforsa IF plågas av skador och sjukdomar inför matchen mot Söderköping.

Foto: ossian

Innebandy2019-03-08 07:00

Sjundeplacerade Söderköping vann mot serieledande Rimforsa senast lagen möttes. De gjorde det dessutom under ordinarie tid, vilket inget annat lag lyckats med den här säsongen.

– Då kom vi inte riktigt upp i den nivån vi hade i de andra matcherna. Vi var lite sega hela den matchen. Ändå hade vi ledningen ända till slutet, men tappade, säger Hasse Karlsson

Rimforsa har prenumererat på serieledningen sedan första omgången och har ett mycket starkt facit på hemmaplan med bara en tappad poäng på åtta matcher i Åsundahallen.

– Söderköping är ett lag som vi ska slå. Sen gör det aldrig sig själv. Det gälller att vara där hela tiden. När de spelade mot oss var de ett ganska aggresivt lag, säger Hasse Karlsson.

Rimforsa jagas i toppen av Solfjäderstaden som möter svårspelade Finspång på bortaplan i helgen.

Känner ni pressen?

– Alla vet om läget men vi försöker att inte prata så mycket om det. Vi har inget uttalat mål att vi ska gå upp. Det är mer en bonus om vi skulle göra det. Spela och ha kul är vår målsättning. Men det är klart att det skulle vara tråkigt om vi snubblade på målsnöret, säger Hasse Karlsson.

Rimforsa får klara sig utan Mikael Karlsson som nyligen gjorde illa knäet på jobbet. Dessutom har flera spelare insjuknat inför matchen mot Söderköping. Fyra ordinarie saknades på senaste träningen.

– Tyvärr har inte den här veckan varit perfekt för oss. Men vi hoppas att någon ska hinna bli frisk till matchen, säger Hasse Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om