Sjukdomar stör VIBK inför hemmapremiären

Hemmapremiär. Då ställs VIBK mot det förväntade topplaget Hovslätt. "Jag vill att spelarna ska vara nästintill överladdade" säger tränaren Michael Elmér.

Så här såg det ut när VIBK och Hovslätt möttes 2016. Den här gången blir det inte samma publikfest, men en hemmapremiär i division 1 är inte heller fy skam.

Så här såg det ut när VIBK och Hovslätt möttes 2016. Den här gången blir det inte samma publikfest, men en hemmapremiär i division 1 är inte heller fy skam.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2020-10-02 21:05

Seriepremiären mot Nyköping (förlust 9–6) gav både positiva och negativa svar. Med en veckas distans till den matchen säger VIBK-tränaren så här:

– Sett över 60 minuter behöver vi inte skämmas, men vi var lite för snälla och tagna av stundens allvar. Mentalt var vi inte riktigt där. Det krävs bättre insatser framöver.

Dina tankar om Hovslätt?

– Jag har respekt för Hovslätt, men vi ska inte haussa upp dem för hårt. Det är ett kompetent lag som säkerligen kommer ha mest boll. Planen är att vi ska vara på tå hela tiden och göra det svårt för Hovslätt.

Det har härjat en del sjukdomar i VIBK-truppen den senaste veckan. Helt klart är att Albin Westergren och Sebastian Elmér missar lördagens match.

Vimmerby och Hovslätt har en speciell historia. Våren 2016 möttes lagen i en avgörande seriefinal inför rekordpublik i Idrottshallen. Då vann Hovslätt med 4–3.

– Det är förstås goda minnen. Det var den säsongen som vi fick till en bättre träningskultur och la grunden för de lyckade säsongerna i division 1. Det ska bli kul att möta Vimmerby igen och se hur de har utvecklats, säger tränaren Fredrik Friberg.

Han hymlar inte om att Hovslätt siktar högt.

– Sakta men säkert har vi blivit bättre för varje säsong, både på och utanför planen. Allting har blivit proffsigare. Nu är siktet inställt på allsvenskan.

– Hela truppen håller hög kvalité, så det är en tuff konkurrens om platserna. Om jag ska nämna någon enskild spelare så får det bli Markus Eriksson. Han såg giftig ut på försäsongen, men blev mållös i premiären mot Kalmarsund. Det kommer säkert något mål från hans klubba den här matchen istället.

På tal om premiären så lyckades Hovslätt besegra Kalmarsund Ungdom med 7–6, efter förlängning.

– Det var skönt att vi lyckades vinna, men prestationen var inte bra. Vi hade önskat mer. Samtidigt ska det sägas att Kalmarsund gav oss en bra fajt.

Vad tror du om matchbilden mot Vimmerby?

– Det blir säkert en fartfylld match, där vi kommer föra spelet. Utmaningen blir att omvandla spelövertaget till chanser och mål, säger Fredrik Friberg som har tillgång till en mer eller mindre ordinarie trupp.

Preliminärt startar VIBK med följande lag:

Målvakt: Patrik Karlsson.

Förstafemma: Johan d.ä. Carlsson, Hampus Carlsson – Jonatan Green, Victor Wall, Albin Alfonsson.

Andrafemma: John Pettersson, Ricky Gustafsson – Jack Fridh, Mattias Zeilon, Jesper Nilsson.

Tredjefemma: Kalle Hjelmland, Johan d.y. Carlsson – Adrian Brorsson, Elias Travtjenko, Kevin Rosén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!