Ska VIBK få en sista chans att hänga kvar?

Vimmerby IBK:s möjligheter att hänga kvar i division ett är mikroskopiska. "Vi kan bara hoppas på att det lever på något vis inför vårt möte med Solfjäderstaden på tisdagen", säger tränaren Michael Elmér.

Vimmerby IBK är ytterst nära degradering. Ikväll väntar bortamatch mot Solfjäderstaden.

Vimmerby IBK är ytterst nära degradering. Ikväll väntar bortamatch mot Solfjäderstaden.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-02-28 16:45

I fredags gav sig Vimmerby själva chansen att gripa det sista halmstrået för att klara nytt kontrakt i division ett. Då besegrades Växjö IBK U efter förlängning. Men läget är minst sagt prekärt. I skrivande stund finns fortfarande en liten chans att klara sig kvar, men då Solfjäderstaden mötte Linköping FBC sent måndagskväll, kan läget ha förändrats. Den matchen sänds HÄR.

– Så länge Solfjäderstaden tar max två poäng finns ett litet hopp och så länge det finns en matematisk chans så kommer vi att göra allt för att komma ikapp, sa Michael Elmér till Vimmerby Tidning under måndagen.  

Vimmerby har även en teoretisk chans att komma ikapp Hovshaga som har nio poäng och 53 plusmål till godo.

– Dess värre lyckades Hovshaga ta en poäng mot Ledberg i helgen. Sedan är det långsökt att tro att vi ska kunna plocka in den målskillnaden. Dessutom spelar Hovshaga mot avsågade Craftstaden hemma i sista omgången. Så i praktiken funkar det inte.

Inför mötet med Solfjäderstaden borta på tisdagskvällen har Elmér hela truppen tillgänglig.

– Vi kommer ändå att ta ut en trupp på fyra backar, tre kedjor och två målvakter. Tanken är att matcha ganska hårt på två femmor och låta den tredje kedjan bidra med avlastningsbyten. Det lutar åt att Patrik Karlsson börjar i mål, men det är inte helt spikat.

Fotnot: Solfjäderstaden mot Vimmerby sänds på www.vimmerbytidning.se från 20.00 på tisdag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!