Målvakten lämnar Vimmerby IBK – omstart i helgen

Vimmerby IBK fightas för nytt kontrakt i division ett. Nu får de klara sig utan målvakten Emelie Andersson, som lämnar. "Synd, när vi nu hade två duktiga målvakter", säger tränaren Micael Nilsson.

Emelie Andersson flyttade till Vimmerby tidigare i år. Nu flyttar VIBK-målvakten hem till Göteborg.

Emelie Andersson flyttade till Vimmerby tidigare i år. Nu flyttar VIBK-målvakten hem till Göteborg.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-01-11 11:14

VIBK har haft två skickliga målvakter i sitt lag. Nu är det klart att en av dem inte kommer att fullfölja säsongen i ettan. Emelie Andersson flyttar nämligen hem till Göteborg inom kort. Beskedet kom inte som någon blixt från klar himmel.

– Vi har vetat om det ett tag och det är inte så mycket att göra åt, tyvärr, säger tränare Nilsson. 

Hur löser ni målvaktsfrågan nu?

– Vi har inte direkt någon ersättare för Emelie, utan just nu har vi Wilma Djurstedt. Ett spännande alternativ är förstås unga Ida Nyman. Hon har varit med på några träningar tidigare och visat klass. Sedan vet vi inte om det går att lösa. Hon har sitt eget ungdomslag att spela i och är dessutom målvakt i Vimmerby IF. Vi får också se om vi kan lösa en dispens (åldersmässig bakgrund) för henne om det skulle bli aktuellt att inte Wilma kan stå någon match vårsäsongen. 

Micael Nilsson belyser hur viktigt det är att kunna kombinera två eller flera idrotter som utövare. 

– Jag har funderat en hel del på den biten. Min känsla är att det blir knepigare och knepigare. Det är väldigt viktigt att inte individen känner sig pressade som en hamburgare om de vill kombinera olika sporter. Det har fungerat jättebra med fotbollen för oss, men jag tror att det generellt är betydelsefullt att ha en bra dialog kring det här så att inte utövarna kommer i kläm. På mindre orter kan det lätt bli en dragkamp och det vill vi förstås undvika. 

När det gäller Emelie Andersson, så kom hon ny inför säsong från Lerum. På sina framträdanden i seriespelet har hon en räddningsprocent på 69,88. 

På lördag är det återstart för VIBK, borta mot Karlskrona. Laget är nästjumbo och jagar poäng. 

Hur är läget inför helgen?

– Det är svårt att veta var vi står eftersom vi har haft ett månadslångt uppehåll med matcher. Det har varit många sjuka och borta av olika anledningar mellan jul och nyår. Vi vet inte heller hur coronasituationen kommer att påverka oss framöver. Men, jag har ändå en bra känsla. Det såg riktigt bra ut på den senaste träningen. 

Vimmerby kommer att få klara sig utan skicklige backen Emma Jigsved, som flyttat till Skåne för studier. Energispelaren Emmy Karlsson är däremot på väg tillbaka efter sin fraktur, som hållit henne borta från spel hela säsongen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!