Green efter tredje raka: "Klickat ganska snabbt"

Tre mål på tre matcher. Jonatan Greens målskörd i nya klubben Vetlanda är inte på samma nivå som den var i Vimmerby. "Det krävs lite tid för anpassning i en ny klubb, men jag tycker ändå att det har klickat ganska snabbt i min kedja", säger Green.

Jonatan Green stod för två av målen när Vetlanda tog tredje raka via 7-3 hemma mot Halmstad i söndags.

Jonatan Green stod för två av målen när Vetlanda tog tredje raka via 7-3 hemma mot Halmstad i söndags.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2022-10-03 11:45

På söndagen besegrade Vetlanda Halmstad hemma med 7–3. Det var lagets tredje raka seger och Green svarade för två av målen.

– Vi gjorde vad som krävdes mot ett lag som inte riktigt orkade i 60 minuter.

Under åren i Vimmerby IBK hade Green ofta ett snitt på 3-4 poäng per match. Så här långt har det bara blivit tre mål och ett assist på tre matcher i Vetlanda.

– Jag är ändå nöjd med första tiden i Vetlanda. Det har gått bra och jag kommer in i det mer och mer. Det krävs lite anpassning när man testar något nytt, men jag tycker att det har klickat ganska snabbt i min kedja med (Hannes) Fasth och (William) Park, säger Green och påpekar att Vetlandas lag är uppbyggt på ett annats vis än Vimmerbys. 

– Jag var beredd på från början att jag troligtvis inte kommer ha samma poängskörd i år som tidigare. Vi har tre bra femmor där alla kan producera framåt. 

Hur ser du på serien som helhet?

– Känslan är väl att det kommer vara en mer öppen serie. Jag tror också att det kommer vara tightare i toppen där de fyra främsta går till allsvenskt kval. Vi har visat att vi ska vara ett av dem.

Hur ser du på Vimmerby IBK:s chanser i tvåan?

– Jag hoppas och tror att dom kan vara på övre halvan och vara där och störa alla lag i den serien. Den känns som alltid väldigt öppen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!