Skyttekungen väljer Vimmerby IBK!

Det har varit på gång en längre tid. Men nu bekräftar Westerviks IBK:s skyttekung Martin Tedborn att allt är klart. På lördag ska han träffa Vimmerby IBK och sätta sin signatur på kontraktet.

Foto: Arkiv

Innebandy2016-05-17 04:00

Martin Tedborns kontrakt gick ut med Westerviks IBK efter säsongen och han tackade snabbt nej till lagets erbjudande om att ta steget ner i division 3.

Hans blickar har i stället varit fästa mot fortsatt division 2-spel och det i Vimmerby IBK. Under den gångna säsongen tränade han flera gånger med topplaget och det har mer eller mindre bara varit en tidsfråga innan han blir klar.

Intresset är ömsesidigt och det enda som återstår är en underskrift.

– Jag ska till Vimmerby i helgen, läsa igenom kontraktet som de lägger fram och skriva på, säger Martin Tedborn, som är lagets första nyförvärv.

När bestämde du dig?

– Jag fattade mitt beslut ganska tidigt, tre-fyra månader sen kanske. Jag märkte direkt att det är ett bra och härligt lag med god stämning.

Nära flytt

I Westervik var han en av få spelare som kom upp i rätt nivå under fjolåret (31 mål på 20 matcher). Nu kommer han till Vimmerby, ett lag som drömmer om division 1 och har starka kort på alla positioner.

– Jag kommer få slita för att ta en plats, det är jag väl medveten om. De har riktigt bra forwards, speciellt förstakedjan med Wall (Victor), Karlsson (Kim) och Green (Jonatan). Den är klockren, det är svårt att slå sig in där kan jag säga. Och på backsidan känns de stabila.

Ett tag var han också inne på att flytta till Vimmerby.

– Jag hade ett jobb på gång men jag ändrade mig typ i sista sekund. Jag kommer bo kvar i Västervik och pendla, sen vet jag inte om det blir en eller två säsonger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!